12:20 21.10.2021

З початку року Дніпропетровськгаз передав на повірку майже 23 тисячі лічильників газу

2 хв читати
З початку року Дніпропетровськгаз передав на повірку майже 23 тисячі лічильників газу

За 9 місяців 2021 року спеціалісти АТ "Дніпропетровськгаз" разом із представниками ДП "Дніпростандартметрологія" виконали перевірку 22,9 тис побутових лічильників газу. Після держповірки понад 52% приладів обліку газу були визнані непридатними для подальшої експлуатації.

"Кількість приладів обліку газу, які Дніпропетровськгаз може замінити за тарифні кошти щорічно визначає держрегулятор НКРЕКП. Відповідно до плану розвитку нашої компанії на 2021 рік передбачено понад 12 млн ​​грн. інвестицій для заміни 6 395 непридатних лічильників газу і 8,5 млн грн. для формування обмінного фонду побутових вузлів обліку", - коментує технічний директор Дніпропетровськгазу Сергій Бачурін.

За результатами роботи у 2021 році понад 12 тис лічильників були визнані непридатними до подальшого використання. Більше ніж 11,8 тис лічильників будуть замінені компанією за рахунок власних коштів.

Також під час повірки зафіксовано 169 підтверджених випадків протизаконного втручання в роботу приладів. Важливо зазначити, що недобросовісні споживачі втрачають більше коштів, адже сплачують вартість послуг щодо повірки, вартість нового лічильника та відшкодовують завдані збитки.

Послуга з періодичної повірки вузлів обліку газу є безкоштовною для клієнтів і включає демонтаж, транспортування, монтаж, техобслуговування та пов'язаний з такою повіркою ремонт.

Відповідно до Закону України "Про метрологію та метрологічну діяльність" усі засоби вимірювальної техніки, в тому числі і побутові лічильники газу, підлягають періодичній повірці через певний міжповірочний інтервал. Побутові прилади обліку газу повіряються кожні 8 років.

Довідка: Регіональна Газова Компанія – сервісна компанія, яка розробляє інноваційні та комплексні рішення для енергетичного сектора, спрямовані на підвищення якості клієнтського обслуговування, модернізації галузі та впровадження європейських стандартів роботи операторів ГРМ. Під брендом РГК працює 20 газорозподільних компаній, в яких зайнято 38 тисяч фахівців. Вони обслуговують 250 тис. км газопроводів і більше 8 млн споживачів газу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

5 причин, чому стежити за футболом варто на Sport.ua

Тиждень з Київською оперою на Подолі – 22 – 28 квітня

Лана Зеркаль закликає до прискорення інтеграції енергетичних ринків та залучення приватного сектору

Бейсболки: чому варто придбати та як вибрати ідеальну модель

70 тисяч літрів пального передала мережа ОККО для критичної інфраструктури Харківщини – перша віцепремʼєрка

Житловий комплекс компанії DIM "Новий Автограф" отримав поштову адресу

Від класики до стрітстайлу: різноманітність стилів у чоловічому одязі

Кримінальна відповідальність за незаконний обіг наркотиків: поговоримо чесно й без хайпу

Десантники з 80-ї ОДШБр отримали комплекс розвідки та знищення вартістю 50 млн грн від ОККО та "Повернись живим"

ЖК "Воздвиженка" звернулось до Президента та РНБО з приводу ризиків для інституту управління заарештованим майном через дії АРМА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА