10:31 19.07.2013

"Металіст" підписав контракт із Дієго Соузою і віддав в оренду Жажу

2 хв читати

Харківський "Металіст" підписав чотирирічний контракт із бразильським півзахисником Дієго Соузою, повідомляє офіційний сайт клубу.

В українській команді бразилець виступатиме під 7-м номером.

Крім того, "Металіст" віддав у річну оренду турецькому клубу "Кайсеріспор" форварда Жажу Коельо. "Джексон довго сумнівався, приймаючи це рішення, але в результаті зголосився на пропозицію "Кайсеріспору". А наш клуб пішов йому назустріч", - повідомив прес-службі клубу його спортивний директор Євген Красников.

Як повідомлялося, 15 липня бразильський клуб "Крузейро" на своєму офіційному сайті повідомив про перехід свого півзахисника Дієго Соуза до харківського "Металіста". Водночас у річну оренду поїде 26-річний півзахисник "Металіста" Вілліан Гомес, який рік тому підписав п'ятирічний контракт з українським клубом.

28-річний Дієго Соуза в 2002 році розпочав свою кар'єру в клубі "Флуміненсе". У 2003 році він перебрався в Європу, перейшовши до португальської "Бенфіки", проте у складі цього клубу закріпитися йому не вдалося - він зіграв за "Бенфіку" лише два матчі. Після цього Д.Соуза віддали в оренду спочатку бразильському клубу "Фламенго", а потім "Греміо". У складі "Греміо" футболіст у 2007 році дійшов до фіналу Кубка Лібертадорес. У 2008 році Д.Соуза перейшов у "Палмейрас". У середині 2010 року було оголошено про його перехід в "Атлетіко Мінейро". Наступний сезон 2011-2012 рр. він провів у "Васко та Гама". У 2013 році опинився в "Крузейро". Виступав за юнацькі та молодіжну збірну Бразилії. За національну збірну Бразилії дебютував в офіційних матчах 11 жовтня 2009 року в грі з Болівією.

Жажа виступав за "Металіст" у 2008-2010 роках. За харків'ян Жажа провів 61 матч і забив 30 голів. У 2009 році Жажа Коельо підписав контракт із "Металістом" до 2012 року. Влітку 2010 року бразилець пропустив передсезонний збір команди й був оштрафований. Наприкінці липня агент гравця заявив, що шукає для свого клієнта новий клуб. На початку серпня головний тренер "Металіста" Мирон Маркевич заявив про те, що Коельо більше не виступатиме за його команду. 7 серпня 2010 року було підписано контракт про перехід Джексона Коельо до турецького клубу "Трабзонспор". У 2011 році Жажа переїхав до ОАЕ, у клуб "Аль-Ахлі". У 2012 році підписав контракт із бразильським клубом "Інтернасьйонал", з якого і повернувся до Харкова в січні 2013 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Берінчик виграв титул чемпіона світу з боксу за версією WBO в легкій вазі

Усик переміг Ф'юрі в бою за звання абсолютного чемпіона світу

УСИК СТАВ АБСОЛЮТНИМ ЧЕМПІОНОМ СВІТУ З БОКСУ В НАДВАЖКІЙ ВАЗІ

Ольга Харлан виграла "срібло" в Пловдиві

Від початку повномасштабного вторгнення РФ загинули вже 456 українських спортсменів і тренерів

Світоліна пройшла в 1/8 фіналу турніру WTA 1000 у Римі

Ломаченко повернув собі титул чемпіона світу в легкій вазі за версією IBF

Україна вимагає відсторонити від олімпійської кваліфікації екіпажі російських і білоруських веслувальників - НОК

Мовний омбудсмен наголошує на необхідності використання спортсменами української мови під час публічних виступів на Олімпіаді-2024

НОК і Мінспорту розробили рекомендації для українських атлетів щодо контактів із російськими та білоруськими спортсменами на Олімпіаді-2024

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА