15:40 15.08.2013

Лозаннський суд зареєстрував апеляцію "Металіста" на рішення УЄФА про виключення клубу з Ліги чемпіонів

2 хв читати

Спортивний арбітражний суд Лозанни (CAS) зареєстрував клопотання ФК "Металіст" (Харків) про тимчасове призупинення рішення Апеляційної інстанції УЄФА щодо виключення клубу з єврокубків сезону 2013-2014 років.

Як повідомляє в четвер офіційний сайт CAS, "Металіст" просить Лозаннський суд відновити клуб у праві участі в Лізі чемпіонів УЄФА цього сезону. Як відомо, 14 серпня УЄФА замінив "Металіст" у раунді плей-офф кваліфікації ЛЧ на грецький ПАОК.

"CAS звернувся до УЄФА та ПАОК з проханням надати свої письмові пояснення. Додаткова інформація з цієї справи може з'явитися ввечері 16 серпня", - зазначається в повідомленні.

Як відомо, 7 серпня "Металіст" пробився до раунду плей-офф кваліфікації дебютної для себе Ліги чемпіонів, обійшовши ПАОК за сумою двох матчів. У Салоніках харків'яни перемогли з рахунком 2:0, а в Харкові команди розійшлися нічиєю 1:1. Суперником "Металіста" у раунді плей-офф став німецький "Шальке". 21 серпня команди мали зіграти в Гельзенкірхені, а 27 серпня у Харкові.

14 серпня було оголошено, що Апеляційна інстанція УЄФА ухвалила рішення у дисциплінарній справі стосовно футбольного клубу "Металіст" (Харків) та відсторонила його від участі в єврокубках у сезоні 2013/14 років. Цього ж дня робоча група УЄФА з надзвичайних ситуацій, до складу якої входять п'ять членів виконкому УЄФА, вирішила замінити "Металіст" на ПАОК на частину сезону 2013/14 років в європейських клубних змаганнях.

Як повідомлялося, 2 серпня Спортивний арбітражний суд у Лозанні (CAS) ухвалив рішення позбавити ФК "Металіст" бронзових нагород чемпіонату України сезону 2007/2008 років за підсумками розгляду справи про договірний характер матчу "Металіст" - "Карпати" 2008 року. Водночас з "Металіста" і "Карпат" не зніматимуть по 9 очок у сезоні 2011/2012, отже, турнірна таблиця того чемпіонату України залишається без змін.

12 серпня ФК "Металіст" подав апеляцію до Верховного суду Швейцарії на рішення Спортивного арбітражного суду Лозанни (CAS) у справі про договірний матч.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Берінчик виграв титул чемпіона світу з боксу за версією WBO в легкій вазі

Усик переміг Ф'юрі в бою за звання абсолютного чемпіона світу

УСИК СТАВ АБСОЛЮТНИМ ЧЕМПІОНОМ СВІТУ З БОКСУ В НАДВАЖКІЙ ВАЗІ

Ольга Харлан виграла "срібло" в Пловдиві

Від початку повномасштабного вторгнення РФ загинули вже 456 українських спортсменів і тренерів

Світоліна пройшла в 1/8 фіналу турніру WTA 1000 у Римі

Ломаченко повернув собі титул чемпіона світу в легкій вазі за версією IBF

Україна вимагає відсторонити від олімпійської кваліфікації екіпажі російських і білоруських веслувальників - НОК

Мовний омбудсмен наголошує на необхідності використання спортсменами української мови під час публічних виступів на Олімпіаді-2024

НОК і Мінспорту розробили рекомендації для українських атлетів щодо контактів із російськими та білоруськими спортсменами на Олімпіаді-2024

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА