10:00 03.07.2013

Якби жителі Врадіївки не повстали, злочин би "зам'яли" - Луценко

3 хв читати

Начальник головного штабу Міністерства внутрішніх справ України Володимир Березан запевняє, що МВС розслідувало б інцидент зі зґвалтуванням у смт Врадіївці Миколаївської області і без масового протесту жителів, проте екс-глава МВС Юрій Луценко категорично з цим не згоден.

"Я не думаю, що міліція таким чином захищала честь свого мундира. Ми проти того, щоб говорили, що ми так захищаємо честь міліції. Я не можу сказати, що коли б не люди, які вийшли, то ми не діяли б у рамках законодавства", - сказав В.Березан в ефірі "5 каналу" у вівторок увечері.

За його словами, співробітники Служби внутрішньої безпеки МВС виїхали на місце події ще до того, як місцеві жителі почали свою акцію біля райвідділу міліції.

У свою чергу Ю.Луценко висловив свою категоричну незгоду зі словами міліцейського чиновника, зазначивши, що коли б не люди, які вийшли на вулиці Врадіївки, вимагаючи затримання другого міліціонера, то правоохоронці "зам'яли" б цей інцидент, або ж "крайнім був би таксист".

Також екс-глава МВС висловив думку, що після інциденту у Врадіївці міністру внутрішніх справ Віталію Захарченку слід було б розпустити увесь райвідділ міліції та підібрати нові кадри. Він також наголосив, що міністрові слід було б вибачитися від імені усіх міліціонерів за подію, що сталася. "Я вважаю неприпустимим з боку міністра не вибачитися за це", - сказав Ю.Луценко.

Екс-міністр також зазначив, що з боку міліції було бажання "зам'яти, сфальсифікувати цей злочин", оскільки в міліцейському зведенні спочатку було спотворено інформацію про цю подію.

"В Україні відсутня правоохоронна система... Ніщо не становить такої загрози для людей, як співробітники правоохоронних органів. У них безкарність, безконтрольність і бандитські завдання від влади. Нормальні люди звідти або пішли, або сховалися", - наголосив Ю.Луценко.

З іншого боку, екс-міністр назвав ненормальним факт штурму райвідділу жителями Врадіївки і вважає це крайнім заходом. "Якби люди не повстали, усе було б замазано і забуто", - резюмував Ю.Луценко.

Водночас заступник прокурора миколаївської області Дмитро Єфименко в ефірі "5 каналу" повідомив, що дані стосовно подій, які сталися 1-2 липня біля райвідділу міліції, внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань, їм буде надано належну правову оцінку.

Також, за його словами, нині слідчий готує подання до суду для обрання запобіжного заходу у вигляді арешту співробітнику міліції Євгену Дрижаку, якого підозрюють у зґвалтуванні.

Крім того, за словами заступника прокурора області, в четвер прокуратура очікує висновків експертизи відеозапису камер спостереження райвідділу, які прояснять ситуацію з алібі Є.Дрижака.

Як повідомлялося, у Врадіївці 26 червня троє чоловіків затягнули в автомобіль 29-річну жінку, вивезли її в лісосмугу біля села Сирового, побили та зґвалтували. У постраждалої - відкриті переломи черепа, різані рани на голові, обличчі, численні забої та гематоми. Жінці вже зробили дві хірургічні операції, стан її розцінюється як важкий.

Жертва насильства повідомила слідчому, що її побили та зґвалтували два офіцери міліції - лейтенант Д.Поліщук та старший лейтенант Є.Дрижак. У побитті також брав участь місцевий таксист М.Рабіненко.

Д.Поліщука і М.Рабіненка затримали, а перебування Є.Дрижака на волі викликало протести з боку місцевих жителів. 1 липня вони протестували біля райвідділу міліції з вимогою притягнути до відповідальності причетних правоохоронців.

2 липня Є.Дрижака затримали.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Світоліна вийшла до четвертого кола Ролан Гаррос, вигравши матч у румунки Богдан

Понад 600 дітей загинули і понад 1420 дістали поранення по всій Україні за час повномасштабного вторгнення РФ - ООН

Сили оборони в травні знищили 9 літаків, а також рекордну кількість артсистем і бронемашин противника

Кількість боїв на всій лінії фронту зросла до 73, найбільше зіткнень відбулося на покровському напрямку

Армія РФ від початку доби завдала ударів КАБами по Харкову і п'яти населених пунктах області

У Києві лімітів споживання е/е може вистачити тільки для забезпечення 76% потреб

"Укренерго" в неділю, 2 червня, введе ліміти енергоспоживання в усіх регіонах України

Зеленський провів першу в дипломатичній історії України зустріч із президентом держави Тимор-Лешті

Зеленський обговорив із членами Палати представників США посилення української ППО додатковими системами та ракетами

Олена Зеленська разом з естонською делегацією відвідали прийомну родину, для якої побудували дім

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА