09:08 13.06.2014

Затримання Лозінського було документально обґрунтоване - Аваков

2 хв читати
Затримання Лозінського було документально обґрунтоване - Аваков

Повторне затримання колишнього народного депутата Віктора Лозінського було обґрунтованим, наголошує міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

"Щоб не було спекуляцій, що повторне затримання В.Лозінського було волюнтаристським, емоційним тощо, у нас були на це документовані підстави", - заявив він на брифінгу в Києві в четвер.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", глава МВС також продемонстрував журналістам документ, на підставі якого діяли правоохоронці під час затримання В.Лозінського. А.Аваков також наголосив, що нині затриманого знову повернено до колонії, де він продовжує відбувати покарання.

У свою чергу міністр юстиції України Павло Петренко зазначив, що рішення Бориспільського районного суду про звільнення В.Лозінського не набрало законної сили.

"Оскільки воно було, і оскаржене прокуратурою в порядку апеляції. А згідно зі ст. 400 Кримінального процесуального кодексу, у разі оскарження рішення воно не виконується, воно є таким, що не набуло чинності, - зазначив міністр.

Він зауважив, що звернувся до Генеральної прокуратури з тим, щоб було здійснено перевірки, і у разі необхідності відкрито кримінальні провадження стосовно судді та всіх посадових осіб, причетних до спроби незаконного звільнення засудженого В.Лозінського.

"Ми звернулися до правоохоронців, щоб здійснили перевірку службових осіб суду на предмет можливого підроблення документів", - розповів глава Мін’юсту.

Водночас П.Петренко пояснив, що спочатку медики Державної пенітенціарної служби зазначили, що стан здоров'я В.Лозінського дозволяє йому перебувати в місцях позбавлення волі, проте суддя призначив окрему медичну експертизу. І ця експертиза, за словами П.Петренка, дала можливість судді ухвалити рішення про звільнення В.Лозінського.

Міністр також повідомив, що звернувся до Генеральної прокуратури з тим, щоб було проведено перевірку дій "так званих експертів Міністерства охорони здоров'я, які своїм висновком поза законом дали можливість ухвалити таке рішення".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кличко відвіз допомогу бійцям під Вовчанськ і Куп'янськ

На лінії фронту з початку доби зафіксовано 22 бойових зіткнення - Генштаб ЗСУ

МЗС України в річницю депортації кримських татар: нові злочини Кремля стали можливими через безкарність винних у злочинах минулого століття

Зло геноциду пішло проти України, почавши з Криму - Зеленський у 80-ті роковини депортації кримських татар

У неділю в низці областей України очікуються короткочасні дощі та грози

ДБР повідомило про підозру директору ФСБ РФ Бортникову і ще 20 "фсбешним" генералам

До чотирьох осіб зросла кількість загиблих унаслідок учорашнього удару по Харкову - ОВА

Від нічних атак дронів РФ постраждали енергооб'єкти в Полтавській і Харківській областях - Міненерго

Україна і союзники часто мають різні погляди на закінчення війни - Зеленський

На Київщині за підтримки американського благодійника Хансена заплановано реалізувати низку проєктів із відновлення та підтримки ВПО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА