17:00 16.06.2014

Мати вбитого Лозінським Олійника просить президента забезпечити невтручання у судовий процес

2 хв читати
Мати вбитого Лозінським Олійника просить президента забезпечити невтручання у судовий процес

Мати вбитого колишнім народним депутатом Віктором Лозінським жителя Голованівського району Кіровоградської області Валерія Олійника, Любов Олійник просить президента України Петра Порошенка забезпечити невтручання у судовий процес щодо звільнення В.Лозінського.

"Прошу Вас припинити переслідування людей, які задовольнили моє клопотання про звільнення Лозінського В.О., прошу притягнути до відповідальності посадових осіб Дніпровського районного суду Києва за тяганину та ігнорування моїх звернень про перегляд судових рішень за нововиявленими обставинами", - йдеться у зверненні Л.Олійник до президента, що на прес-конференції в понеділок озвучив голова Голованівської районної організації ветеранів України Іван Леонов.

У листі вона розповіла, що за час слідства неодноразово повідомляла про знущання і тортури з боку свого ніде не працюючого сина В.Олійника. "Я повідомляла про його агресивну неадекватність та схильність до вживання наркотичних засобів. Я зверталася до суду з письмовою заявою про невинність В.Лозінського в тій конфліктній ситуації, яку за допомогою наявної зброї спровокував мій син", - заявила Л.Олійник.

За її словами, під час слідства співробітники прокуратури повідомляли, що "нікого не цікавлять фактичні обставини справи, оскільки йдеться виключно про дискредитації політичної сили, яку на той час представляв В.Лозінський".

Вона також подала до Європейського суду з прав людини заяву з проханням визнати всі рішення у кримінальній справі, де її визнано потерпілою, і визнати незаконними всі ухвалені рішення. Крім того, Л.Олійник нагадала, що саме вона звернулася до Бориспільського міського суду з проханням про звільнення В.Лозінського за станом здоров'я.

"І тут вперше за п'ять років хоч хтось прислухався до мене і задовольнив прохання, ухваливши законне рішення. Яке ж було моє здивування і обурення, коли проти прийнятого рішення виступили Ви, пане президент, і пан Яценюк А.П., а виконання самого рішення, за Вашою вказівкою, (...) було призупинено", - йдеться у зверненні.

Раніше в.о. генерального прокурора України Олег Махніцький заявив, що клопотання про звільнення В.Лозінського надходило як від адвоката ув'язненого, так і від потерпілої Л.Олійник. "Вочевидь, тривала робота з потерпілою, думаю, вона не просто так подала клопотання про звільнення цієї людини", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА