13:01 25.03.2016

Права на захист російських спецназівців Александрова і Єрофєєва забезпечені, суд над ними триватиме - Матіос

3 хв читати
Права на захист російських спецназівців Александрова і Єрофєєва забезпечені, суд над ними триватиме - Матіос

Суд над спецназівцями ГРУ Генштабу РФ Євгеном Єрофєєвим і Олександром Александровим триватиме і буде доведений до кінця, незважаючи на вбивство адвоката Юрія Грабовського, запевняє заступник генерального прокурора України – головний військовий прокурор Анатолій Матіос

"Незважаючи на те, що трапилося, права на захист затриманих і підозрюваних російських військовослужбовців Єрофєєва і Александрова забезпечені. Судове слухання призначено на 5 квітня. Воно відбудеться за будь-яких обставин, з дотриманням всіх засобів і механізмів безпеки до російських громадян", - сказав А. Матіос на брифінгу в п'ятницю в Києві.

Він наголосив, що українська сторона має намір якомога швидше процесуальним і законним шляхом прийти до рішенню українського суду та вироку стосовно військовослужбовців РФ.

"А вже тоді будуть прийняті політичні та процесуальні рішення, які дадуть можливість повернути невинну, засуджену під час судилища Надію Савченко в обмін на російських військовослужбовців, у відповідності з міжнародними конвенціями, якщо піде на це Російська Федерація", - додав А. Матіос.

Як повідомлялося, російські спецназівці Олександр Александров Євген Єрофєєв були затримані 16 травня 2015 року в зоні проведення АТО поблизу м. Щастя Луганської області при спробі захопити стратегічний міст. У результаті зіткнення загинув один український військовий, троє дістали поранень. Один із затриманих був поранений в руку, інший - в ногу. Затримані були переведені в Київ до Головного клінічного шпиталю Міноборони. 29 травня їм були зроблені планові операції.

19 травня 2015 року затриманим українські слідчі оголосили підозру у вчиненні злочинів, передбачених ст. 258-3 КК України за участь у терористичній діяльності т. зв. "ЛНР", а потім Шевченківський райсуд Києва обрав для них запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

15 жовтня колегія Вищого спеціалізованого суду України визначила, що справа росіян розглядатиме Голосіївський райсуд Києва. Розгляд кримінальної справи по суті розпочався 10 листопада.

У матеріалах справи налічується 6 томів.

Президент України Петро Порошенко заявив про готовність передати Росії затриманих на території України двох російських військовослужбовців в обмін на засуджену до 22 років колонії українську військовослужбовця і парламентарія Надію Савченко Одразу ж після винесення росіянам вироку в Києві. Він зазначив, що такий підхід відповідає п. 6 Мінських домовленостей. Президент України також заявив, що під час зустрічей на вищому рівні "нормандському форматі" він неодноразово порушував питання звільнення Н.Савченко та інших українських заручників і "був підтриманий іншими учасниками формату".

9 березня Голосіївський райсуд переніс розгляд справи щодо спецназівців у зв'язку з неявкою адвоката Ю. Грабовського. За даними правоохоронних органів місцезнаходження Ю. Грабовського не було відомо з 5 березня. Вранці 25 березня з'явилася інформація про загибель Ю. Грабовського, підозрювані в його організації вже затримано.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок обстрілів Херсон частково залишився без світла, рух поїзда Київ-Херсон-Київ обмежено до Миколаєва

Унаслідок нічної атаки пошкоджено 14 приватних будинків на Київщині - поліція

Нацизм відродився з новим маркуванням "Сделано в России" - Зеленський

Росіяни завдали удару по об'єктах енергетичної інфраструктури в п'яти областях - "Укренерго"

Президенти США та Румунії обговорили стратегічне партнерство двох країн

Польща піднімала в повітря винищувачі через російський літак над Балтійським морем

Ворог за добу втратив 970 людей

Клименко: У День пам'яті та перемоги над нацизмом РФ знову продемонструвала світові свою терористичну сутність

Унаслідок ракетного удару на Прикарпатті сталася пожежа на об'єкті енергетичної інфраструктури

Українські сили оборони ліквідували 39 ракет та 20 БПЛА, які атакували Україну

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА