14:17 25.03.2016

Матіос: Росія зробить все можливе і неможливе для того, щоб спецназівці Єрофєєв і Александров не отримали вирок в українському суді

2 хв читати
Матіос: Росія зробить все можливе і неможливе для того, щоб спецназівці Єрофєєв і Александров не отримали вирок в українському суді

Заступник генерального прокурора України – головний військовий прокурор Анатолій Матіос вважає, що Росія має намір зробити все можливе для того, щоб спецназівці ГРУ Генштабу РФ Євген Єрофєєв і Олександр Александров не отримали вирок в українському суді, що буде прямим документальним підтвердженням ведення агресивної війни проти України.

"На тлі судилища над Савченко (народний депутат України, льотчиця Надія Савченко – ІФ) Росія зробить все можливе і неможливе для того, щоб не отримати вирок стосовно своїх військовослужбовців на території України", - сказав він на брифінгу в п'ятницю в Києві.

А. Матіос зазначив, що наявність вироку українського суду щодо російських військовослужбовців на території України є однією із головних підстав для звернення до міжнародних інституцій щодо конкретних осіб, які "не віртуально переховуються за межами України, а перебувають тут". "Ви бачили, що в Європі через 21 рік Караджич (колишній лідер боснійських сербів Радован Караджич – ІФ) був притягнутий до відповідальності за вчинення саме військових злочинів на території своєї держави, геноциду тощо", - зазначив він.

Головний військовий прокурор наголосив, що засудження російських військових на території України українським судом буде прямою ознакою і документальним підтвердженням ведення агресивної гібридної війни на території України".

Як повідомлялося, російські спецназівці О. Александров і Є. Єрофєєв були затримані 16 травня 2015 року в зоні проведення АТО поблизу м. Щастя Луганської області при спробі захопити стратегічний міст. У результаті зіткнення загинув один український військовий, троє дістали поранень. Один із затриманих був поранений в руку, інший - в ногу. Затримані були переведені до Київського Головного клінічного шпиталю Міноборони. 29 травня їм були зроблені планові операції.

19 травня 2015 року затриманим українські слідчі оголосили підозру у вчиненні злочинів, передбачених ст. 258-3 КК України за участь у терористичній діяльності т. зв. "ЛНР", а потім Шевченківський райсуд Києва обрав для них запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

15 жовтня колегія Вищого спеціалізованого суду України визначила, що справу росіян розглядатиме Голосіївський райсуд Києва. Розгляд кримінальної справи по суті розпочався 10 листопада.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Польща піднімала в повітря авіацію через російський масований обстріл України

Унаслідок обстрілів Херсон частково залишився без світла, рух поїзда Київ-Херсон-Київ обмежено до Миколаєва

Унаслідок нічної атаки пошкоджено 14 приватних будинків на Київщині - поліція

Нацизм відродився з новим маркуванням "Сделано в России" - Зеленський

Росіяни завдали удару по об'єктах енергетичної інфраструктури в п'яти областях - "Укренерго"

Президенти США та Румунії обговорили стратегічне партнерство двох країн

Польща піднімала в повітря винищувачі через російський літак над Балтійським морем

Ворог за добу втратив 970 людей

Клименко: У День пам'яті та перемоги над нацизмом РФ знову продемонструвала світові свою терористичну сутність

Унаслідок ракетного удару на Прикарпатті сталася пожежа на об'єкті енергетичної інфраструктури

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА