11:55 06.07.2016

Онищенко, ймовірно, зараз у Росії, адвокат після обшуку також покинув Україну

3 хв читати
Онищенко, ймовірно, зараз у Росії, адвокат після обшуку також покинув Україну

Народний депутат України Олександр Онищенко (група "Воля народу"), на притягнення до відповідальності, затримання та арешт якого Верховна Рада дала згоду, найімовірніше перебуває в Москві, його адвокат після проведення у нього обшуку антикорупційними органами також залишив країну, заявив керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький.

В інтерв'ю "5 каналу", яке транслювалося у вівторок увечері, Н.Холодницький розповів, що вважає безперспективним можливе оскарження адвокатами О.Онищенка дій зі зняття депутатської недоторканності, оскільки процедура була проведена в суворій відповідності із законодавством.

Керівник САП із жалем зазначив, що О.Онищенко не дотримав своєї обіцянки не ухилятися від слідства і залишив країну.

Відповідаючи на запитання про те, де народний депутат перебуває на сьогодні, Н.Холодницький сказав: "Учора з'явилися фотографії, на яких він дивиться футбол у Москві... Потім він у соцмережах сказав, що це стара фотографія, і це не Москва, а Відень. Але за тими даними, які у нас були, він 2 липня покинув територію України літаком Київ-Мінськ. Даруйте, я не знаю, які авіалінії літають до Відня через Мінськ... Ті, хто хочуть потрапити до Росії, якраз літають через Мінськ".

Н.Холодницький пояснив, що оголошення в розшук О.Онищенка можливе не раніше ніж за кілька тижнів, оскільки потрібне дотримання певних процесуальних процедур: двічі викликати на допит повісткою, повідомити про підозру, а після вже можна оголосити в розшук. "Ми маємо його двічі викликати повісткою, він двічі має не явитися, і тоді у нас з'являється підстава застосовувати інші заходи, щоб поштовим зв'язком або іншим чином повідомити про підозру. Тоді у нього з'являється статус і, враховуючи, що ми не знаємо його точного місцезнаходження, можемо оголошувати його в розшук, якщо він не з'явиться", - розповів керівник САП.

Н.Холодницький також поінформував про проведення обшуків у 21 адвоката у "газовій справі". "Адвокатське посвідчення, депутатський імунітет - це засоби, за допомогою яких можна приховати документи", - сказав він. Керівник САП акцентував увагу на тому, що обшуки були санкціоновані судом. "Обшуки ще тривають. Поки що сказати не можемо, що знайшли, але щось знайшли", - додав він.

Коментуючи інформацію про те, що один з адвокатів вилетів до Європи після обшуку і спроби затримання антикорупційними органами, Н.Холодницький сказав: "Один з адвокатів, у якого ми провели обшук, втік із країни. Десь в аеропорту йому привиділися детективи НАБУ, не знаю, чому він вирішив, що це вони, що вони хотіли його затримати, а він такий спритний, пройшов паспортний контроль, і детективи не зважилися затримати... Ну, це вже просто маячня".

Відповідаючи на запитання про те, чи були у цього адвоката підстави втікати, Холодницький припустив: "Якщо втік, напевно, були". Водночас керівник САП наголосив, що в антикорупційних органів підстав для затримання адвоката наразі не було.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

Глава Пентагону: На "Рамштайн-22" обговорювали посилення української ППО, союзники зосереджені на потребах України для захисту Харкова та інших місць

Єгипет закликає Ізраїль відкрити всі КПП на кордоні із Сектором Гази

У Київській області зменшать вуличне освітлення ввечері та вночі

Ізраїльські військові оцінюють кількість палестинців, які евакуювалися з Рафаха, у 950 тис.

ШААС відхилив апеляційну скаргу "УЕМ" у справі про відновлення видобутку газу на Сахалінському родовищі

Графіки погодинних відключень можуть застосовуватися протягом усієї доби вівторка

У мережі поширюють фейковий лист щодо збору даних школярів для реєстру призовників - Міносвіти

Унаслідок ворожих обстрілів на Дніпропетровщині постраждав чоловік - голова ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА