13:23 25.07.2016

"Штаб оборони Києва" закликає не виявляти агресії до хресної ходи УПЦ (МП)

3 хв читати
"Штаб оборони Києва" закликає не виявляти агресії до хресної ходи УПЦ (МП)

Громадська ініціатива "Штаб оборони Києва", що об'єднує кілька громадських організацій і позиціонує себе як єдина легітимна організація з такою назвою, закликає не виявляти агресії до Всеукраїнської хресної ходи миру, любові та молитви за Україну, організованої Українською православною церквою (Московського патріархату), щоб не створювати приводу для антиукраїнської пропаганди.

"Ми закликаємо всі організації, які входять до штабу оборони Києва, або які не входять, забезпечити максимальну безпеку ходи, як би це не було неприємно. Я думаю, достатньо робитимуть українські спецслужби. Міліція і СБУ, на мій погляд, все роблять правильно, але, можливо, їм потрібно буде допомогти", - сказав голова правління громадської організації "Порядок і достаток" Олександр Місюра на прес-конференції в понеділок у Києві.

Він зазначив, що група радикальних патріотичних організацій, яка також називає себе "Штабом оборони Києва", заявила про намір не пустити ходу до Києва, закликала виставити пікети на Житомирській трасі і біля м. Бориспіль Київської області, але "у справжнього "Штабу оборони Києва" інша позиція".

Голова правління організації "Кияни, об'єднуємося", адвокат Олександр Дядюк вважає, що головну роль у гарантуванні безпеки цієї ходи та недопущення провокацій мають відіграти правоохоронці, але також може бути визначена участь людей, які здатні нормально психологічно взаємодіяти і не допустити провокації і наростання агресії.

Він закликав усі організації, які вважають себе патріотичними, знизити градус емоцій власне его заради інтересів України. На його думку, будь-яка агресія проти ходи, що позиціонує себе як хода за мир, зіграє проти України в сприйнятті того, що відбувається в країні на міжнародній арені.

"Ми розуміємо природу цієї ходи, з якою метою вона робиться, але ми маємо показати, що ми, кияни та українці, є толерантними і хочемо миру", - переконаний О. Дядюк.

Загальнонаціональна хресна хода з молитвою за мир на Україні розпочалася 3 липня на сході країни, зі Святогірської лаври, а 9 липня - на заході країни, з Почаївської лаври. 27 липня, напередодні святкування Дня Хрещення Русі, учасники обох походів зустрінуться в Києві на Володимирській гірці і разом пройдуть до Києво-Печерської лаври, де звершиться урочисте богослужіння.

У Національній поліції повідомили, що в межах Київської області хресна хода йтиме з Полтавської області через населені пункти Олексіївка - Яготин - Березань - Лебедин - Бориспіль - Київ та з Житомирської області через населені пункти Ставок - Ситняки - Макарів - Колонщина - Дмитрівка – Київ. Очікується, що на території Київської області хресна хода пройде з 22 до 26 липня, супроводжувати її та забезпечувати охорону громадського порядку будуть 600 поліцейських, а також сили Національної гвардії України.

Як повідомлялося, 22 липня міська рада Борисполя заборонила Всеукраїнську хресну ходу миру, любові та молитви за Україну, організовану УПЦ (МП), через територію міста, "з метою уникнути провокації міжконфесійних конфліктів, масових безладів, недопущення транспортного колапсу". Правоохоронним органам міста доручено забезпечити громадський порядок та безпеку жителів.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

НАТО виступило із заявою, засудивши гібридну діяльність РФ і запевнивши, що це не завадить і далі підтримувати Україну

Саміт миру стане першим реальним шансом розпочати відновлення справедливого миру

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА