17:35 25.07.2016

Учасникам Хресної ходи можуть надати автобуси в Києві, до забезпечення правопорядку залучать активістів

2 хв читати
Учасникам Хресної ходи можуть надати автобуси в Києві, до забезпечення правопорядку залучать активістів

Правоохоронці 27 липня будуть в посиленому режимі охороняти територію центру Києва, де зустрінуться учасники хресної ходи, організованої Українською православною церквою (Московського патріархату), зазначає начальник Головного управління Служби безпеки України в Києві та Київській області Степан Грещук.

"Режим охорони буде надзвичайно посилений, будуть перекриті під'їзди, на маршруті руху буде перекрито вулиці", - сказав С.Грещук на брифінгу в понеділок у Києві.

Він зазначив, що очікується приїзд великої кількості віруючих: на автобусах, мікроавтобусах, на власному транспорті й залізничному транспорті. Крім того, за його словами, запропоновано, щоб основна маса віруючих з метою безпеки пересувалася в центр Києва на автобусах, які будуть надані КП "Київпастранс" та відповідним комунальним підприємством Київської області.

"Відповідно, за маршрутом руху і в місцях масового скупчення людей стоятимуть оперативні загони за участю співробітників Національної поліції, Національної гвардії, СБУ і ДСНС", - розповів він.

С.Грещук також повідомив, що для участі в забезпеченні порядку були запрошені представники різних громадських рухів і добровольчих батальйонів, і з ними було проведено відповідну нараду.

Представник СБУ поінформував, що дві колони учасників Хресної ходи зустрінуться вранці 27 липня на Європейській площі, на 12.00 анонсовано богослужіння, яке триватиме орієнтовно півтори години. Після цього частина віруючих на вул. Грушевського піде хресною ходою в бік Києво-Печерської Лаври, де відбудеться літургія. 28 липня о 9.00 в Києво-Печерській Лаврі також буде богослужіння.

С.Грещук розповів, що 22 липня "західна" колона віруючих перетнула кордон Житомирської та Київської областей в кількості близько 800 осіб, і пересувалася за маршрутом село Ставище - село Небелиця - село Ситняки, а в останньому віруючі зупинялися на нічліг, 23 липня вони пройшли в смт Макарів, де також зупинялися. 24 липня пройшли в села Маковище, Коломщина, де в понеділок вранці у них була літургія. Далі віруючі йдуть у напрямку сіл Гурівщина та Дмитрівка. "26 липня анонсовано прихід із села Дмитрівка до Києва", - зазначив він.

За його словами, "східна" колона в кількості близько 300 осіб зайшла в Київську область із Полтавської, дійшла до міста Яготин, 23 липня пішла в село Березань, 24 липня - в село Лебедин, 25 липня з Лебедина віруючі пройшли в напрямку Борисполя.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА