18:28 25.07.2016

Активісти не пустили учасників Хресної ходи УПЦ (МП) до Борисполя

2 хв читати
Активісти не пустили учасників Хресної ходи УПЦ (МП) до Борисполя

Активісти не пустили в м. Бориспіль Київської області учасників Хресної ходи, організованої Українською православною церквою (Московського патріархату), повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі Національної поліції Київської області.

У поліції заявили, що учасники ходи пішли до Києва в обхід міської межі Борисполя. "Поки що вони пішли в обхід", - розповіли в прес-службі.

Інформації про затриманих немає. "Співробітники поліції стримували активістів, щоб не допустити будь-яких протистоянь. Поліція продовжує забезпечувати правопорядок", - розповіли в поліції агентству.

На сайті hromadske.ua у понеділок повідомляється, що в'їзд до Борисполя перекрили близько 200 активістів, після цього, за інформацією видання, організатори Хресної ходи, в якій беруть участь близько 400 осіб, вирішили піти на Київ в обхід Борисполя. Серед активістів були, зокрема, представники ОУН, місцевої "самооборони" і жителі околиць Борисполя.

За даними видання, активісти намагалися закидати віруючих яйцями і часником. Один з противників Хресної ходи намагався вирвати хрест, але його затримали. Учасників Хресної ходи охороняли понад 100 силовиків Національної гвардії і столичної поліції.

Як повідомлялося, Хресна хода в Україні почалася 3 липня на сході країни із Святогірської лаври, а 9 липня - на заході країни з Почаївської лаври. 27 липня, напередодні святкування Дня Хрещення Русі, учасники обох процесій зустрінуться в Києві на Володимирській гірці і разом пройдуть до Києво-Печерської лаври, де буде звершено урочисте богослужіння.

У Національній поліції повідомили, що в межах Київської області Хресна хода рухатиметься з Полтавської області через населені пункти Олексіївка - Яготин - Березань - Лебедин - Бориспіль - Київ і з Житомирської області через населені пункти Пруд - Ситняки - Макарів - Колонщина - Дмитрівка - Київ. Очікується, що по території Київської області Хресна хода пройде з 22 до 26 липня, супроводжують його і забезпечують охорону громадського порядку 600 поліцейських, а також сили Національної гвардії України.

22 липня міська рада Борисполя заборонила Хресну ходу через територію міста "з метою уникнути провокації міжконфесійних конфліктів, масових заворушень, недопущення транспортного колапсу". Правоохоронцям доручено забезпечити громадський порядок і безпеку жителів міста.

В СБУ заявили, що Хресна хода проходить мирно, без порушень і конфліктів, а віруючим запропонували обійти Бориспіль, щоб уникнути можливих правопорушень.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА