12:58 26.07.2016

Джерелом всіх фіноперацій С. Черновецького в Іспанії були кошти від продажу "Правекс-банку"

3 хв читати
Джерелом всіх фіноперацій С. Черновецького в Іспанії були кошти від продажу "Правекс-банку"

Джерелом статків сина екс-мера Києва Леоніда Черновецького Степана є кошти, отримані від продажу акцій українського "Правекс-банку" у 2008 році на користь однієї з провідних світових фінансовий груп Intesa Sanpaolo, повідомляється в прес-релізі юридичної фірми Molins&Silva, що подала апеляційну скаргу на затримання С. Черновецького.

"Ця операція була проведена в повній відповідності з міжнародним і українським законодавством і під суворим контролем міжнародних аудиторів і українською влади. Інформація про таку операцію була загальновідомою одразу після її завершення. Сума податків, яка була сплачена у зв'язку з продажем банку, була рекордною", - наголошується в прес-релізі.

За даними фірми, С. Черновецький є президентом і власником інвестиційної компанії Chernovetskyi Investment Group (CIG). "CIG є прозорим, надійним і чесним партнером для сотень компаній і людей в Україні і по всьому світу... Ми твердо переконані в тому, що з урахуванням цих фактів, які ми підтверджуємо документально, суддя зможе прийняти справедливе рішення і скасувати рішення про утримання під вартою (С. Черновецького – ІФ) як помилкове і необґрунтоване", - заявляють у компанії.

У Molins&Silva також зазначають, що справа є засекреченою і тому вони досі не знають, які конкретно звинувачення висунуті проти С. Черновецького, але висловлюють упевненість у тому, що звинувачення проти С. Черновецького будуть зняті "і його добре ім'я буде відновлено".

У повідомленні також зазначається, що справу С. Черновецького ведуть юридичні фірми Molins&Silva, Martell Abogados і Crowe Horwath.

Як повідомлялося, іспанська El Mundo поінформувала 12 липня про затримання в Барселоні 11 осіб., зокрема С. Черновецького, яких звинувачують в участі в діяльності злочинної організації, відмиванні грошей, підробці офіційних документів, а також у податкових махінаціях.

Видання El Pais повідомляє, що син екс-мера та інші особи "відмили" близько 10 млн євро. С. Черновецький і його спільники купували компанії в Іспанії для того, щоб відмивати кошти, розташовані в інших країнах, переважно на Кіпрі та Віргінських островах. При цьому, за інформацією видання, С. Черновецький був затриманий не в Барселоні, а в елітному курортному містечку на узбережжі Коста Брава. ЗМІ стверджує, що злочинна організація складалася з осіб "переважно українського походження".

Натомість Л. Черновецький заявляє, що іспанські правоохоронці не затримували його сина С. Черновецького, що він перебуває у себе вдома в Барселоні і відповідає на запитання поліції, пов'язані з іншою людиною.

Пізніше в Міністерстві закордонних справ України повідомили, що затримали в Барселоні чотирьох громадян України за підозрою у фінансових махінаціях, але не повідомили їхніх імен. Згідно з інформацією, суд Барселони наклав на цю справу гриф "секретно", що не дозволяє розголошувати персональних даних затриманих, а також будь-яких подробиць.

Генеральна прокуратура України направила запит іспанським колегам на надання інформації стосовно С. Черновецького.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову КАБ, в однієї жінки гостра реакція на стрес - Синєгубов

Вертоліт із президентом Ірану здійснив жорстку посадку на північному заході країни

Окупанти вдарили по центру Харкова, є постраждалі - мер

У ХАРКОВІ КІЛЬКА ВИБУХІВ - МЕР

Генштаб ЗСУ: до середини дня армія РФ активізувалася на Сіверському та Харківському напрямках, на Покровському - зберігає високу інтенсивність атак

Окупанти обстріляли Куп'янський район Харківщини, загинули 5 мирних жителів, ще 9 постраждали - поліція

По Черкаській Лозовій було завдано подвійного удару "Іскандер-М", серед загиблих вагітна жінка

Дрони СБУ атакували військовий аеродром "Кущевська" і Слов'янський НПЗ у РФ - джерело

Зеленський вшанував пам'ять жертв радянських політичних репресій

Кількість поранених у Малоданилівській громаді зросла до 16, вісім у важкому стані - поліція

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА