14:15 13.09.2017

Черновецький не розуміє, чому його оголошують у розшук в Україні, де він не живе вже 6 років

2 хв читати
Черновецький не розуміє, чому його оголошують у розшук в Україні, де він не живе вже 6 років

Колишній мер Києва Леонід Черновецький заявляє, що українським правоохоронним органам давно було передано інформацію про його адресу проживання, і звинувачує генпрокурора України Юрія Луценка в умисному замовчуванні цих даних від СБУ для затягування слідства щодо нього.

"Я ніколи не ховався від правоохоронних органів, і вони прекрасно знають, де мене шукати. Мої адвокати давним-давно подали інформацію про мою адресу до прокуратури. Мені, як юристу, абсолютно незрозуміло, чому мене оголошують у розшук в Україні, де я не проживаю! В Україні мене немає вже майже 6 років і, перш, ніж оголошувати мене в Україні в розшук, СБУ мала б поцікавитися в прокуратури і у моїх адвокатів - де я перебуваю. Навіщо мене шукати там, де мене немає", - написав Л.Черновецький на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Розповідаючи про причини таких дій, він заявив: "Я цілком упевнений в тому, що Луценко" забув "повідомити СБУ про те, що він кілька разів отримував офіційні документи про моє фактичне місцеперебування! Навіщо так бездумно і безглуздо задіювати державний ресурс?".

Л.Черновецький вважає, що прокуратура навмисно зволікає із зупиненим з незрозумілих йому причин слідством, щоб не дати екс-меру Києва можливості захиститися від висунутих обвинувачень.

"Нічого ... я трохи почекаю, рано чи пізно всі винні в моєму незаконному переслідуванні, будуть законно і суворо покарані", - написав колишній градоначальник Києва.

Як повідомлялося, 14 липня 2017 року Л.Черновецького повідомлено про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України.

Управління з розслідування злочинів, скоєних злочинними організаціями, здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного будівництва об'єкта інженерної та транспортної інфраструктури (вертолітного майданчика) на Парковій дорозі в Києві.

25 липня слідчі Генпрокуратури України отримали дозвіл суду на затримання Л.Черновецького для приводу для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

12 вересня СБУ оголосила Л.Черновецького в розшук. Згідно з інформацією на сайті Міністерства внутрішніх справ України в розділі "Розшук", Л.Черновецького розшукує СБУ як особу, що переховується від органів прокуратури. Зазначена дата зникнення - 24 липень 2017 року, місце зникнення не названо.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову КАБ, в однієї жінки гостра реакція на стрес - Синєгубов

Вертоліт із президентом Ірану здійснив жорстку посадку на північному заході країни

Окупанти вдарили по центру Харкова, є постраждалі - мер

У ХАРКОВІ КІЛЬКА ВИБУХІВ - МЕР

Генштаб ЗСУ: до середини дня армія РФ активізувалася на Сіверському та Харківському напрямках, на Покровському - зберігає високу інтенсивність атак

Окупанти обстріляли Куп'янський район Харківщини, загинули 5 мирних жителів, ще 9 постраждали - поліція

По Черкаській Лозовій було завдано подвійного удару "Іскандер-М", серед загиблих вагітна жінка

Дрони СБУ атакували військовий аеродром "Кущевська" і Слов'янський НПЗ у РФ - джерело

Зеленський вшанував пам'ять жертв радянських політичних репресій

Кількість поранених у Малоданилівській громаді зросла до 16, вісім у важкому стані - поліція

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА