11:52 15.02.2018

Лікарчук оскаржить призначенням в.о. глави ДФС М.Продана в Окружному адмінсуді Києва

2 хв читати

Екс-заступник глави Державної фіскальної служби (ДФС) Костянтин Лікарчук оскаржить в Окружному адміністративному суді Києва призначення тимчасовим виконувачем обов'язків глави ДФС Мирослава Продана.

Відповідно до прес-релізу Окружного адмнісуду Києва, судове засідання призначене на 15 березня.

К.Лікарчук був звільнений з посади заступника глави ДФС, який курирував митницю 7 вересня 2015 року, проте в 2016 р. Окружний адмінсуд Києва поновив його на посаді. Після цього той подав у відставку.

Як повідомлялося, 3 березня 2017 року Кабінет Міністрів відсторонив від посади глави ДФС Романа Насірова, тимчасово поклавши обов'язки глави відомства на М.Продана.

У січні 2018 року Кабінет Міністрів направив подання міністра фінансів Олександра Данилюка про звільнення Р.Насірова. Раніше О.Данилюк заявляв, що Великобританія підтвердила наявність у відстороненого від обов'язків глави ДФС британського паспорта.

Як повідомлялося, 10 листопада 2017 року Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) затвердила обвинувальний акт, складений детективами Національного антикорупційного бюро (НАБУ) за результатами досудового розслідування у кримінальному провадженні за підозрою Р.Насірова, а також керівника департаменту ДФС. Їх обвинувачують у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України. Крім того, Р.Насірову інкримінується вчинення злочину, передбаченого ч. 2 ст. та 366 (службова підробка, що спричинила тяжкі наслідки).

Сторона обвинувачення вважає, що Р.Насіров протягом 2015-2016 рр., діючи в інтересах народного депутата України Олександра Онищенка, особисто прийняв низку безпідставних і незаконних рішень про розстрочення податкового боргу та зобов'язань ТОВ "Фірма "Хас", ТОВ "Карпатнадраінвест", ТОВ "Надра Геоцентр". Ці рішення він прийняв з порушенням встановленої законом процедури, а саме за відсутності належного обґрунтування і законних підстав, що спричинило тяжкі наслідки у вигляді ненадходження обов'язкових платежів до держбюджету в сумі понад 2 млрд грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА