16:10 06.02.2020

ДП "ЛІАЦ" та представники український бірж провели нараду

2 хв читати

З 1 лютого 2020 р. реалізація всієї необробленої деревини в Україні здійснюватиметься через електронні аукціони. Це передбачено постановою Уряду від 04 грудня 2019 р. за № 1178 "Про реалізацію експериментального проекту щодо проведення електронних аукціонів з продажу необробленої деревини".

Постійні лісокористувачі, чистий дохід яких за результатами 2018 року становив понад 10 млн грн, не менше ніж 25 відсотків щомісячних запланованих обсягів заготівлі деревини, лотами, більше ніж 150 куб. метрів або за стартовою ціною лота не менше ніж 200 тис. грн будуть реалізовувати деревину в електронній торговій системі Prozorro.Продажі

Решта обсягу необробленої деревини буде реалізовуватися на інших електронних аукціонах.
Не виставлятиметься на електронні аукціони деревина для:
- потреб національної безпеки та оборони, подолання наслідків надзвичайних ситуацій, стихійних лих;
- реалізації відповідно до Закону України “Про публічні закупівлі”; потреб бюджетних установ та населення на опалення;
- використання якої передбачено колективними договорами постійних лісокористувачів;
- потреб індивідуального будівництва і ремонту будівель (для фізичних осіб).
Експериментальний проект дає можливість лісокористувачам на власний розсуд обирати електронний майданчик, на якому вони в подальшому будуть реалізовувати деревину на основі запланованих об'ємів заготівлі, породної структури деревини тощо.
У зв’язку з цим, 4 лютого 2020 року працівники державного підприємства "Лісогосподарський інноваційно-аналітичний центр" провели спільну виробничу нараду з представниками товарних бірж областей України щодо імплементації Постанови Уряду.
Під час наради були представлені програмні продукти ДП "ЛІАЦ" для реалізації необробленої деревини, які успішно та ефективно працюють вже не один рік.
Учасники наради розглянули можливі сценарії застосування положень Постанови та ймовірні модельні кейси у потенційних лісокористувачів.
Досягнуто єдиної позиції щодо необхідності використання механізмів вдосконалення реалізації деревини, що висвітлені у тексті Постанови, яка розроблена та прийнята для створення рівних, прозорих, конкурентних та неупереджених умов для всіх лісокористувачів.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА