14:21 11.10.2021

3 причини перейти на збалансоване харчування

2 хв читати

Довголіття є не просто генетичною особливістю, яка з’являється у процесі формування нації. Відсутність хвороб, постійні прогулянки на свіжому повітрі та гарний настрій відповідають за нормальний розвиток організму та його становище. Збалансоване харчування є одним з елементів вашого способу життя, що дозволяє отримувати потрібні речовини.

Дефіцит викликає слабкість

Недостатня кількість вітамінів, мікро- та макроелементів може стати причиною поганого самопочуття. Збалансованість у прийнятті їжі не є дієтою у загальноприйнятій класифікації. Для нормального розвитку організму треба включати злаки, жири, масла, овочі й фрукти, молоко, м’ясні та рибні продукти, вироби з борошна, солодкі, солоні страви. Тож для усунення слабкості потрібна певна норма білків жирів вуглеводів, калорійність тощо. Деталі можна дізнатися у EVA Blog.

Ці параметри можуть коригуватися залежно від методів приготування страв. Частіше використовують приготування без смаження на олії. Інші способи досить корисні.

Запобігання захворювань

Якщо ви формуєте індивідуальну програму харчування, то ваш організм краще сприймає зміни із зовнішнього середовища. Завдяки збалансованому рівню всіх компонентів у їжі можна одразу досягти декількох результатів:

  • покращення роботи імунної системи;
  • вирівнювання спортивних показників;
  • контроль маси тіла.

Більшою мірою всі показники можна стабілізувати завдяки клітковині. Вона є у крупах, бобових, цілозернових хлібцях та овочах.

Подовження віку

За даними ВООЗ, 20% смертей відбуваються саме через неправильне харчування. Частіше це відбувається через заміну овочів та фруктів на смажену та жирну їжу. Тож збалансований раціон забезпечує гарний обмін речовин, покращення стану шкіри, відсутність алергічних реакцій.

Разом з цим змінюється навантаження на всі внутрішні органи. Тож процеси старіння не приходять занадто швидко. А комбінування такого харчування зі спортом допомагає і загалом покращити становище організму.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перший простір для адаптації в Харкові надаватиме допомогу за принципом "єдиного вікна" для внутрішньо переміщених та постраждалих від війни людей

Керівник компанії "ОДЕК" Україна (лідер з виробництва фанери) розповів про поточний стан деревообробного бізнесу та ринку деревини

У компанії PROMETEY заговорили про недовіру до податкової

Київстар ТБ транслюватиме «Євробачення-2024» у вільному доступі

Сексуальне насилля під час конфлікту — ще один вид зброї проти мирного населення, елемент злочину проти людяності

Рейтингове агентство "Стандарт-Рейтинг" (Україна): Стабільність банків України: 2 роки війни (за підсумками двох років війни)

В Києві вдруге пройде УКРАЇНСЬКИЙ БУДІВЕЛЬНИЙ КОНГРЕС

До Великодня Київстар ТБ надає вільний доступ до платформи

Креативна рекламна кампанія для мережі Сільпо від агенції Promodo

125 млн грн кредитних лімітів: як користуються карткою АТБ від Sense Bank

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА