19:07 05.04.2022

Небайдужі українці разом із західними партнерами робить все можливе для забезпечення наших громадян гуманітарною допомогою

2 хв читати

60% українських дітей були змушені залишити свої домівки, або тимчасово виїхати закордон. Задля підтримки тих, які залишаються, українці та західні країни-партнери роблять все можливе.
У непрості часи, зумовлені війною, розв'язаною росією проти України, український бізнес, представники влади, політики та спортсмени об'єднались та спільними зусиллями допомагають дітям, що лишились в Україні, заручившись підтримкою партнерів з країн ЄС.


Так, за останній місяць лише до Одеси з Іспанії надійшло більше 400 тон медикаментів та життєвонеобхідних товарів, дитячого харчування, гігієнічних засобів, одягу тощо. Все це доставлено до дитячих лікарень та відправлено у регіони, які найбільше постраждали від вторгнення росії.
Гуманітарна допомога надходить через незалежні гуманітарні організації, її формують професійні лікарі, компанії й інші, які в комунікації з українською стороною щодо потреб. До збору долучаються і звичайні мешканці Іспанії.
Понад 20 вантажівок містили медичне обладнання та ліки для надання медичної допомоги дітям, які постраждали від бойових дій та вимушено переїхали у зв'язку з агресією РФ до Одеси, а також, безумовно, дітям в регіоні.


Ключову роль у цьому взяв на себе уряд Провінції Мадрид, а також низка організацій таких як: програма медичної служби іспанської аудіовізуальної групи Mediaset España, агентство безпеки та надзвичайних ситуацій Мадриду, госпіталь Енфермера Ізабель Зендаль Hospital Isabel Zendal та інші.
За сприяння посольства України в Королівстві Іспанія, вітчизняного МЗС та Мінекономіки України й небайдужого бізнесу організувано швидку логістику. Так, перевезення ЄС організувала  компанія, зокрема, ТХТ та низка інших, а всередині нашої крани- українські підприємці, зокрема Максим Шкіль.
І нині до Одеси прибуватимуть на регулярній основі вантажі.  Їх далі адресуватимуть також на Харків, Миколаїв, Кривий Ріг, Київщину.
В Одесі гуманітарну допомогу приймає один із центів допомоги, які створені у місті. Його завданням є прийом та сортування вантажів, адже на виході має бути адресна допомога дітям в залежності від потреб. Координатором поставок з Мадриду є народний депутат Олександр Горенюк. До організації волонтерської роботи долучилась і українська тенісистка Даяна Ястремська, а також бізнес та громадськість.

 https://www.facebook.com/100001386452513/posts/5189968567725974/?d=n

 https://www.facebook.com/105868909992864/posts/1059188221327590/?d=n

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА