17:23 20.11.2023

В НДСЛ "Охматдит" запрацював новий комп’ютерний томограф

2 хв читати

В головній дитячій лікарні країни Охматдит почав роботу новий кабінет комп’ютерної томографії (КТ). Перед цим в медичному закладі був проведений ремонт приміщень та отримані необхідні експлуатаційних дозволи та ліцензії, в тому числі від Державної інспекції ядерного регулювання (ДІЯРУ). До забезпечення «Охматдиту» комп’ютерним томографом долучились фахівці Artek Medical Group.

Томограф було придбано за кошти МОЗ через тендерну процедуру, проведену ДП «Медичні закупівлі України». Апарат розташований у новому корпусі Охматдиту, пацієнтів якого більше не треба буде транспортувати до іншої будівлі для проведення обстежень, повідомляє Artek Medical Group на своїй фейсбук-сторінці.

Новий КТ дозволяє робити сканування з деталізацією у 128 фізичних зрізів і генерувати 384 реконструйованих зрізи, що забезпечує безпрецедентну якість зображення та точність діагностики. При цьому комп’ютерні алгоритми дозволяють оптимізувати швидкість сканування та мінімізувати отримувану дозу випромінювання, завдяки чому обстеження буде безпечним для дітей різних вікових груп і в будь-якому стані. Апарат також цілком підходить для обстеження дорослих людей – наприклад, батьків, які готуються стати донорами.

Ця модель КТ є найсучаснішою і найтехнологічнішою. Обладнання експетного класу може використовуватись для радіографічного контролю під час нескладних хірургічних операцій, а низькодозовий протокол дозволяє проводити додаткові процедури – наприклад, біопсію чи пункцію – просто під час сканування, без ризиків для здоров’я дитини.

Додатково КТ було оснащено двома мультимодальними робочим станціями для лікарів діагностів-онкологів зі спеціальними медичними моніторами та ліцензійним програмним забезпеченням виробника з використанням штучного інтелекту для діагностики онкозахворювань. А для співробітників Охматдиту було придбано 56 комплектів засобів захисту від випромінювання різних найменувань.

«Це, без сумніву, один з найважливіших проєктів оновлення парку медичної техніки в Україні, до якого нам вдалося долучитись. Охматдит є українським флагманом дитячої медицини, і допомогти забезпечити цю лікарню новітнім діагностичним обладнанням було почесно і приємно. Ми продовжимо працювати над тим, щоб всі медики країни мали доступ до такої апаратури», – зазначила Наталія Курашко, директорка компанії Artek Medical Group.

Довідково

ТОВ «Артек Медікал Груп» – один з лідерів у сфері постачання важкого діагностичного обладнання та єдина компанія в Україні, яка працює за прямим контрактом з виробником. Компанія спеціалізується на роботі з комп’ютерними та магнітно-резонансними томографами, ангіографами, рентген-апаратами, системами УЗД тощо. З початку повномасштабного вторгнення ТОВ «Артек Медікал Груп» долучився до постачання в українські лікарні 24 ангіографів та 55 С-аркових томографів.

Джерело: https://www.facebook.com

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА