17:24 01.02.2018

"Драгон Капітал" планує закріпити за собою контроль в "Чумаку"

2 хв читати
"Драгон Капітал" планує закріпити за собою контроль в "Чумаку"

 Інвестиційна компанія "Драгон Капітал" через ТОВ "Компанія" Чумак "(Київ) планує придбати контроль над ПрАТ "Чумак" (Каховка Херсонської обл.), яким вона з 2008 року володіє спільно зі шведською інвесткомпанією East Capital.

Згідно з оприлюдненою інформацією на сайті АМКУ, комітет може дозволити "Драгон Капітал" придбати частку в статутному капіталі підприємства, що забезпечує перевищення 50% голосів у органах управління.

У "Драгон Капітал" планованої угоди наразі не коментують.

Як повідомлялося, в березні 2008 року "Драгон Капітал" і шведська інвесткомпанія East Capital повідомили про спільне придбання 70% акцій "Чумака" у Ханса Раузінга. Формально власником 100% акцій компанії є кіпрський Chumak Holdings Limited.

У своєму звіті за 2013 рік East Capital повідомив про плани із вилученню інвестицій з ПрАТ "Чумак" і девелоперської компанії Cantik Enterprises Ltd (Британські Віргінські о-ви), проте в квітні 2014 року East Capital вирішила зберегти свою частку в ПрАТ "Чумак" та продовжити розвиток цього бізнесу.

Згідно із заявою East Capital, інвесткомпанія вибрала стратегію подальшої підтримки розвитку компанії "Чумак" з використанням фінансових і стратегічних інструментів. Вони заявили, що планують залишатися власниками доти, доки можуть допомагати у розвитку компанії.

ПрАТ "Чумак", один з найбільших виробників продуктів харчування в Україні, засноване в 1996 році шведськими бізнесменами Карлом Cтуреном, Йоханом Боденом і засновником компанії "Тетра Пак" Хансом Раузінгом.

Компанія виробляє кетчуп, майонез, соуси, консервовані овочі, томатну пасту, макарони, сік, соняшникову олію під однойменною торговою маркою.

ПрАТ "Чумак" завершило 2016 рік з чистим збитком 167,6 млн грн, що вдвічі менше збитку в 2015 році (336,6 млн грн).

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА