18:59 27.04.2017

Dragon Capital вбачає сторонні мотиви в причині обшуків СБУ

3 хв читати
Dragon Capital вбачає сторонні мотиви в причині обшуків СБУ

ТОВ "Драгон Капітал" (Київ, українська структура Dragon Capital) вбачає сторонні мотиви в причині обшуків Служби безпеки України (СБУ).

"На нашу думку, враховуючи перелік завдань СБУ, наведений у ст. 2 закону "Про СБУ", інформацію про визнання програмного забезпечення "шпигунським" спецслужба повинна була оприлюднити одразу ж після того, як був зроблений відповідний експертний висновок, саме з метою запобігання подальшому його поширенню і використанню. На жаль, зараз вони (обшуки СБУ - ІФ) виглядають як спроба виправдати свою бездіяльність, а вибіркове ставлення до визначення кола компаній для обшуку з 300 все ж справляє враження інакшої зацікавленості СБУ, ніж просто боротьбою зі злочинністю", - написала Dragon Capital на своїй сторінці в мережі "Фейсбук" одразу після брифінгу керівника апарату глави СБУ Олександра Ткачука в Києві в четвер.

Інвесткомпанія також звертає увагу, що захист периметра локальної мережі ТОВ "Драгон Капітал" побудовано таким чином, що придбане програмне забезпечення, в разі його використання, не змогло б несанкціоновано передавати інформацію в Інтернет.

Як повідомлялося, співробітники СБУ 26 квітня провели обшуки в офісі ТОВ "Драгон Капітал".

За даними інвесткомпанії, обшуки стосувалися програми контролю робочого часу співробітників компанії, визнаної "шпигунської".

"Як з’ясувалось, програмне забезпечення (ПЗ), яке СП ТОВ "Драгон Капітал" у 2015 році офіційно придбало в української компанії ТОВ "Стахановець ПРО" (правовласник ПЗ) та планувало використати як систему контролю робочого часу працівників СП ТОВ "Драгон Капітал", було в 2016 році визнано "спеціальним технічним засобом негласного отримання інформації" на підставі експертного висновку, зробленого в рамках кримінального провадження", - йдеться в повідомленні.

Інвесткомпанія також повідомила, що співробітники СБУ намагалися вилучити всю комп'ютерну техніку компанії, що практично паралізувало б діяльність "Драгон Капіталу" і як торговця цінними паперами, і як депозитарної установи.

"Завдяки реагуванню прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана, інших публічних діячів та ЗМІ в подальшому обшук пройшов без порушень і силового тиску з боку співробітників СБУ, і компанія нині працює у звичайному режимі", - йдеться в повідомленні.

Заснована в 2000 році Dragon Capital - одна з найбільших інвесткомпаній України. Працює у сфері прямих інвестицій і фінансових послуг, надає повний спектр інвестиційно-банківських і брокерських послуг для корпоративних і приватних клієнтів.

Раніше міноритарним пакетом Dragon Capital з 2007 року володів Goldman Sachs, один з найбільших світових банків. На початку квітня 2017 року інвесткомпанія уклала угоду з банком про зворотний викуп своїх акцій.

За даними Єдиного державного реєстру юридичних та фізичних осіб (ЄДР) ТОВ "Стахановець ПРО" зареєстровано в Дніпрі. Засновниками товариства є компанія "Стах стафф моніторинг солюшнз лімітед" (Кіпр), кінцевим бенефіціаром якої є: громадянин РФ Ігор Боровиков і двоє громадян України Сергій Шамшин та Михайло Яхимович.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українська авіація завдала ударів по п’яти районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали двох ракетних і 43 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу відбулося 50 бойових зіткнень

ПАРЄ закликала використати заморожені активи РФ для відновлення України

Медійники закликають замінити Наталію Гуменюк: забороняє висвітлювати воєнні злочини РФ

Генпрокурор: У результаті дій агресора загинуло понад 12 тис. мирних українців, серед них 543 дитини

Стефанчук у ПАРЄ: Минув час засудження російської агресії, настав час об'єднаного спротиву терору РФ

САП передала до суду справу депутата Одарченка, підозрюваного в підкупі голови Держагентства відновлення

Україна провела черговий раунд переговорів з Іспанією щодо безпекової угоди

Міністр військового кабінету Ізраїлю закликає запроваджувати санкції проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА