16:49 27.09.2018

Lattelecom планує у 2018 р. зайняти 12% українського ринку хмарних послуг

2 хв читати
Lattelecom планує у 2018 р. зайняти 12% українського ринку хмарних послуг

 Латвійська телекомунікаційна компанія Lattelecom планує за підсумками 2018 року зайняти 12% українського ринку хмарних послуг, повідомив директор розвитку бізнесу центрів обробки даних компанії Маріс Сперга в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

"Ринкове зростання хмарних послуг у 2018 році планується на рівні 12-13% - не таке велике, як минулого року. Ми плануємо, що цього року виростемо до 12% українського ринку. Це наша мета, до якої ми йдемо", - зазначив він.

За словами М.Сперги, компанія активно працює в Україні вже п'ять років і за цей час досягла обсягів у 10% ринку хмарних послуг в Україні.

"Минулий рік був для нас дуже позитивним: на українському ринку ми приросли приблизно на 40% з урахуванням того, що сам ринок зріс на 27%, а отже, ми випередили його зростання і змогли отримати додаткову частку на ринку", - зазначив він.

М.Сперга також повідомив, що, за даними дослідницької компанії International Data Corporation (IDC), український ринок хмарних технологій становить близько $16 млн.

Lattelecom працює на ринку України з 2013 року.

У 2016 році "Укртелеком" домовився з Lattelecom про початок співпраці з надання українським компаніям можливості оренди віртуальних серверів або "хмарного" дата-центру Lattelecom, розташованого на території ЄС у Ризі.

До концерну Lattelecom входять сім підприємств, у тому числі головне Lattelecom, а також Lattelecom BPO (в нього входять ще три дочірніх компанії - Helio Media, Baltijas Datoru akadēmija і Data Experts), Lattelecom Technology (провайдер інтегрованих IТ-рішень і послуг) і Citrus Solutions (займається будівництвом інженерно-технічних систем). Lattelecom також володіє 23% оператора мобільного зв'язку Latvijas Mobilais telefons (LMT), а Lattelecom Technology має частку у фонді підтримки стартапів Overkill Ventures.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Власники євробондів України створили спецкомітет для переговорів щодо боргу

"Інтергал-Буд" бере на себе воєнні ризики і гарантує добудову

Україна відчуває стратегічну потребу вирощувати бавовну - Мінагрополітики

Українські сировари програють внутрішній ринок імпортній продукції і не можуть наростити експорт - аналітики

Приєднання України до ЄС спричинить реформування Єдиної сільгоспполітики - аграрний міністр Польщі

Через негоду знеструмлена шахта на Донеччині та відключали 145 тис. споживачів у Дніпропетровській області - Міненерго

"Нафтогаз" за три місяці виплатив 18,2 млрд грн податків

Уряд схвалив концепцію держпрограми про використання ШІ в пріоритетних галузях економіки

Єврокомісія схвалила запропонований Києвом план, необхідний для початку фінансування ЄС чотирирічного Ukraine Facility у розмірі EURO50 млрд

Кабмін продовжив спецзобов'язання на ринку газу до 31 серпня 2024 р.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА