16:04 22.03.2021

Збитки у сфері водних ресурсів у 2020 році становили 188 млн грн - Держекоінспекція

1 хв читати
Збитки у сфері водних ресурсів у 2020 році становили 188 млн грн - Держекоінспекція

Державна екологічна інспекція в 2020 році склала 3,77 тис. протоколів про адміністративні порушення у сфері водних ресурсів, які завдали екосистемі сумарного збитку на 188 млн грн, повідомило відомство на сайті в понеділок.

"За даними національної гідрометслужби, концентрація токсичних сполук в українських річках у 30-40 разів перевищує гранично допустимі норми. Тому, згідно з прогнозами Інституту водних проблем і меліорації, вже до 2050 року Україні доведеться імпортувати питну воду", - зазначив голова відомства Андрій Мальований.

За його даними, Україні вже до 2050 року загрожує дефіцит питної води через скидання небезпечних речовин, недостатнє очищення стоків і засмічення річок.

Мальований уточнив, що у світі 3,6 млрд людей страждають від нестачі питної води внаслідок зміни клімату та забруднення річок, а до 2050 року дефіцит ресурсу відчують майже 5 млрд жителів Землі.

"Держекоінспекція постійно працює над посиленням контролю у цій сфері. Зокрема, торік було підписано Меморандум про співпрацю з Держводагентством, в рамках якого працюємо над створенням системи оперативного спостереження за станом водних об'єктів", - підсумував він.

Як повідомлялося, Держекоінспекція з 1 січня 2021 року почала контролювати достовірність звітів про викиди парникових газів, ця функція закріплена за відомством законом "Про основи моніторингу, звітності та верифікації викидів парникових газів".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА