21:13 20.02.2024

Кондратюк закликала польських колег вирішувати проблему транзиту українського зерна на рівні профільних міністерств і комітетів

1 хв читати
Кондратюк закликала польських колег вирішувати проблему транзиту українського зерна на рівні профільних міністерств і комітетів

Заступниця голови Верховної Ради Олена Кондратюк закликала польських колег до конструктивного розв'язання проблеми, пов'язаної з акціями протесту польських фермерів на українсько-польському кордоні.

"Закликала польських колег до раціонального і конструктивного вирішення цієї проблеми та активної співпраці з українським Урядом і Верховною Радою. Зокрема на рівні профільних міністерств та аграрних комітетів. Звернула також увагу на необхідність спільної протидії масовому імпорту російського зерна та інших продуктів і товарів рф до країн ЄС", - написала Кондратюк у вівторок у фейсбуці після розмови відеозв'язком з віцемаршалком Сейму Польщі Монікою Веліховською.

Кондратюк висловила занепокоєння політизацією акцій протесту польських фермерів, які вигідні тільки Росії.

"Ми бачимо, як російська пропаганда активно використовує провокаційні картинки з цих акцій протесту у своїх цілях і бажанні посварити український і польський народи", - наголосила народний депутат.

За словами Кондратюк, ще одним викликом є наміри РФ провести незаконні президентські вибори на тимчасово-окупованих територіях України.

"Закликала Польщу не визнавати результати цих виборів. Сподіваємося, що Сейм Польщі ухвалить окрему резолюцію з цього питання", - зазначила віцеспікер.

Сторони також обговорили подальші плани міжпарламентської співпраці у форматі Асамблеї.

Кондратюк зазначила, що Веліховська висловила "зацікавленість в об'єднанні зусиль парламентської дипломатії обох країн в адвокації повернення незаконно депортованих рф українських дітей".

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ затримала ворожого інформатора, який готував ракетний удар по залізничних ешелонах ЗСУ

ГУР МО застерігає перед новим витком ворожих ІПСО

Із лінії фронту на Донеччині евакуйовано 300 осіб, зокрема 33 дитини, поранений один місцевий житель - ОВА

Додатковий період реєстрації для участі в НМТ триватиме 10-15 травня

Нардеп Костенко: Ухвалення законопроєкту про мотивацію військової служби допоможе мобілізації

Alyona Alyona & Jerry Heil виступлять під №2 у фіналі "Євробачення-2024"

Єрмак у розмові з Шоном Пенном наголосив на важливості поширення інформації про майбутній Саміт миру

РФ підтримуватиме високий темп атак на сході України, щоб домогтися успіхів до прибуття західної допомоги для ЗСУ, - ISW

Внаслідок нічного артобстрілу Липців постраждала мирна мешканка

Окупанти вранці продовжили обстрілювати прикордоння Сумської області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА