21:36 18.11.2023

За фактом нападу на журналіста поблизу ресторану на Київщині порушено кримінальну справу

2 хв читати
За фактом нападу на журналіста поблизу ресторану на Київщині порушено кримінальну справу

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом нападу на журналіста видання "Українська правда" і перешкоджання його діяльності в Київській області, повідомила пресслужба Національної поліції України.

"Поліція Київщини розпочала кримінальне провадження за виявленою публікацією про перешкоджання журналістській діяльності", - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, під час моніторингу соціальних мереж поліцейські виявили публікацію одного з інтернет-видань щодо перешкоджання професійній діяльності журналіста під час конфлікту біля ресторанного закладу.

У поліції зазначили, що зафіксована на відео подія сталася ввечері 17 листопада. Заяв і повідомлень про перешкоджання журналістській діяльності за цей час до поліції не надходило, однак за фактом виявлення публікації про перешкоджання законній професійній діяльності журналістів слідчими ГУНП в Київській області порушено кримінальне провадження (ч.2 ст.171 ККУ).

Також встановлено, що 18 листопада журналіст видання "Українська правда - ІФ-У) звернувся до медичного закладу по допомогу через тілесні ушкодження, отримані внаслідок конфлікту біля ресторанного закладу.

Медики повідомили про вказаний факт поліцію, як передбачає процедура в подібних випадках.

Розпочато досудове розслідування, під час якого можлива додаткова кваліфікація.

Раніше повідомлялося, що на журналіста Михайла Ткача було скоєно напад біля ресторану "Тандир" у селищі Козин Київської області.

"Я вийшов із автомобіля, повідомив, що я журналіст "Української правди". Охоронці почали мене блокувати, а один підійшов і вдарив по камері, а також завдав мені удару", - сказав потерпілий.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА