15:31 12.10.2021

Медведчук вважає сфабрикованими всі докази у справі про фінансування ним тероризму

3 хв читати
Медведчук вважає сфабрикованими всі докази у справі про фінансування ним тероризму

Народний депутат Віктор Медведчук (фракція "Опозиційна платформа - За життя), підозрюваний у державній зраді та фінансуванні тероризму, вважає всі докази в справі проти нього сфабрикованими.

"Органи слідства, і прокуратура, і СБУ... добре знають, що жодних записів немає. Що я з паном Кузярою (бізнесмен, який, за даними правоохоронців, може бути причетний до незаконного вивезення вугілля з ОРДЛО - ІФ) не знайомий, не зустрічався і ніколи не розмовляв. Вони добре знають, що записи 2014-2015 років, які вони демонструють на своїх брифінгах і на які вони посилаються як на доказ, ніколи не будуть допустимим доказом, тому що це монтаж, і я це стверджую", - заявив Медведчук журналістам у Києві у вівторок перед судовим засіданням. Він зазначив, що разом зі своїми адвокатами зробить усе можливе для того, щоб довести стороні обвинувачення, що "таких розмов у реальності не існує".

"Ні оригіналів, ні оригінальних записувальних пристроїв. Це все справжнісінька туфта і результат фальсифікації", - наголосив нардеп.

Він додав, що через запроваджені проти нього та його сім'ї санкції він не має 1 млрд грн для оплати застави, і "влада про це знає".

"Зрозуміло, що цей мільярд не буде сплачено, і тоді абсолютно зрозуміло, що Медведчук має з домашнього арешту переміститися під реальний", - резюмував політик.

Як повідомлялося, 8 жовтня генпрокуратура пред'явила Медведчуку нову підозру в державній зраді та сприянні діяльності терористичної організації у зв'язку з причетністю до незаконного постачання вугілля з окупованої території наприкінці 2014-го - на початку 2015 року.

Генпрокурор України Ірина Венедіктова заявила, що прокуратура в рамках нового пред'явленого підозри проситиме суд обрати Медведчуку запобіжний захід у вигляді арешту з альтернативою застави в 1 млрд грн.

11 травня Медведчуку було повідомлено про підозру в державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів в окупованому РФ Криму.

За словами генпрокурора Венедіктової, підозра стосується трьох епізодів протиправної діяльності і співпраці з країною-агресором. За даними слідства, у 2015 році Медведчук вступив у попередню змову з чиновником уряду РФ для видобутку корисних копалин на шельфі Чорного моря (морська економічна зона України, тимчасово окупована РФ). Ще один епізод кримінального провадження стосується передачі спеціальним службам РФ відомостей, що містять державну таємницю. Третій епізод незаконної діяльності – проведення підривної діяльності проти України, зокрема в контексті розробки антиукраїнського проекту "Промінь".

Медведчук 12 травня прибув в Офіс генерального прокурора, ознайомився з копією пред’явленої йому підозри і заявив, що переховуватися від слідства не має наміру, а підозри є політично мотивованими.

Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, апеляційний суд його залишив у силі. 2 вересня Печерський районний суд Києва продовжив запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту до 31 жовтня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА