13:45 03.02.2024

Грузинська парламентська опозиція заявляє про відмову голосувати за новий уряд

2 хв читати

Представники опозиційних фракцій мають намір узяти участь у парламенті Грузії в процесі обговорення кандидатури на посаду прем'єр-міністра Іраклія Кобахідзе та нового складу уряду, однак у голосуванні щодо оголошення вотуму довіри участі не візьмуть.

"До кандидата в прем'єри Кобахідзе у нас дуже багато запитань, але навряд чи він скаже щось конкретне. Зокрема, нас цікавить, яким буде зовнішньополітичний курс Грузії. Чи продовжить новий уряд негласне зближення з Росією? Чи будуть виконані взяті зобов'язання для початку переговорів про вступ Грузії до Євросоюзу?" - сказала журналістам одна з лідерів парламентської опозиції Теона Акубардія.

Голова найбільшої опозиційної партії "Єдиний національний рух" Леван Хабеішвілі вважає, що "перестановки в уряді є фікцією".

"Помінялися кріслами за столом, а проблеми населення їх абсолютно не цікавлять. Усе до парламентських виборів у жовтні буде як раніше, нічого не зміниться - люди будуть бідувати, а влада крастиме і багатітиме", - сказав Хабеішвілі.

Неформальний лідер "Єдиного національного руху", колишній президент Грузії Михайло Саакашвілі, який перебуває в ув'язненні, також прокоментував у соцмережах зміну прем'єр-міністра. Він вважає, що "всі ці перестановки призведуть лише до одного результату - у парламентських виборах переконливо переможуть опозиційні сили".

Напередодні кандидат у прем'єр-міністри Кобахідзе представив до парламенту програму і склад нового уряду, в якому відбудеться лише зміна міністра оборони.

Говорячи про урядову програму, Кобахідзе зазначив, що вона проміжна, розрахована на десять місяців.

"Ця урядова програма розрахована на десять місяців. Після переконливої перемоги на виборах у жовтні ми представимо нову урядову програму на майбутні чотири роки", - сказав Кобахідзе журналістам.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА