15:57 19.12.2012

Франція закликає звільнити викрадену в Сирії українську журналістку Кочнєву

2 хв читати

Влада Франції вимагає повернути свободу викраденій у Сирії українській журналістці Анхар Кочнєвій, заявив у середу представник французького МЗС Філіпп Лальо.

"Можливість вільно передавати інформацію - це універсальна цінність, якої необхідно скрізь дотримуватися. Це стосується і зон конфлікту. Тому цю можливість мають забезпечувати й усі сторони конфлікту в Сирії. Ми вимагаємо негайно звільнити пані Кочнєву", - сказав він на брифінгу в Парижі.

Ф.Лальо додав, що, за його даними, Україна не просила Париж надати допомогу у звільненні захопленої повстанцями журналістки.

Як повідомлялося, українську журналістку А.Кочнєву викрали в Сирії в жовтні бойовики з так званої Вільної сирійської армії.

Викрадачі журналістки погрожували розправитися з нею 16 грудня, якщо не буде виконано їхні вимоги про викуп у розмірі $50 млн.

Водночас 17 грудня в інтерв'ю ТСН сирійські повстанці заявили, що українська влада нічого не робить для звільнення журналістки.

"Коли ми проводили переговори з українським урядом і посольством України, то вони не виконували обіцянок і нічого не робили, щоб звільнити Анхар. У такій ситуації ми вирішили вбити дівчину", - розповів командир угруповання, що викрало українську журналістку, в інтерв'ю телеканалу "1+1".

Повстанці також повідомили, що А.Кочнєву мали стратити 16 грудня, однак було прийнято рішення "дати їй другий шанс".

Міністерство закордонних справ України в свою чергу заявило, що з моменту викрадення в Сирії українки Анхар Кочнєвої понад два місяці тому Міністерство закордонних справ України на постійній основі вживало, вживає і вживатиме всіх необхідних заходів для її звільнення.

"МЗС спільно з ООН, Лігою арабських держав, Червоним хрестом, при залученні понад десяти наших іноземних партнерів провадить постійну політико-дипломатичну роботу, спрямовану на звільнення А.Кочнєвої", - наголосив прес-секретар МЗС України Олександр Дикусаров.

"Ми вкотре наголошуємо, що МЗС України продовжує роботу для звільнення захопленої українки, й до цього процесу підключені всі необхідні українські компетентні органи", - наголосив О.Дикусаров.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Обмеження електроенергії 19 травня поки що не плануються - Міненерго

У Черкаській області вночі збито два ударні безпілотники, без постраждалих і руйнувань - ОВА

Окупанти обстріляли село на Харківщині, двоє мирних жителів загинули, п'ятеро поранені

Армія РФ прагне захопити Вовчанськ для створення плацдарму з підготовки другого етапу наступу в Харківській області - ISW

Сили ППО за ніч знищили 24 дрони-камікадзе в південних регіонах, 20 із них - в Одеській області

За добу на Харківщині одна загибла та 11 постраждалих унаслідок ворожих обстрілів - Синєгубов

Російська армія найближчим часом має намір тиснути по всій лінії фронту - ISW

У Середземному морі на бойовому чергуванні чотири кораблі РФ, один із них ракетоносій "Калібрів"

Усі дрони-камікадзе, які атакували вночі Київську область, збито, немає ні пошкоджень, ні постраждалих - ОВА

Окупанти продовжують обстрілювати прикордоння Сумщини - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА