10:56 18.03.2013

Журналістка Кочнєва, яка втекла з полону, повернулася до України - МЗС

1 хв читати
Журналістка Кочнєва, яка втекла з полону, повернулася до України - МЗС

Громадянка України Анхар Кочнєва, яка перебувала в полоні у сирійських повстанців, прилетіла до Києва, повідомляє Міністерство закордонних справ України.

За даними зовнішньополітичного відомства, 17 березня А.Кочнева прибула до аеропорту "Бориспіль" (Київ). МЗС України надав журналістці сприяння в розміщенні в Києві.

"Стан здоров'я нашої співвітчизниці задовільний", - наголошується в повідомленні департаменту інформаційної політики МЗС України.

У зовнішньополітичному відомстві зазначили, що "з часу викрадення А.Кочневої в жовтні 2012 року Українська держава реалізувала вичерпний комплекс заходів, спрямований на її звільнення".

Як повідомлялося, громадянку України А.Кочневу викрали в Сирії в жовтні 2012 року бойовики з так званої Вільної сирійської армії. Викрадачі журналістки погрожували вбити її, якщо не будуть виконані їхні вимоги про викуп у розмірі $50 млн. Вже на початку 2013 року повстанці повідомили родичам викраденої, що готові знизити суму викупу до $300 тис.

11 березня родич А.Кочневой повідомив, що вона втекла і вже перебуває в Дамаску. Цю інформацію підтвердили в МЗС України.

13 березня А.Кочнева повідомила в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна", що має намір приїхати до України та провести прес-конференцію для українських журналістів.

Після отримання в Києві паспорта, вона повідомила, що поїде до Москви, де наразі перебуває її дитина.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА