17:35 13.03.2013

Журналістка Кочнєва планує бути в Україні наступного тижня

2 хв читати

Громадянка України Анхар Кочнєва, яка перебувала в полоні в сирійських повстанців, має намір приїхати в Україну через тиждень і провести прес-конференцію для українських журналістів.

"До Києва я не повернуся, а відвідаю його. Я не можу сказати день, тому що я не хочу давати шанс себе відловити. Буде прес-конференція у Києві приблизно через тиждень", - повідомила А.Кочнєва в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" в середу.

За словами українки, після отримання в Києві паспорта вона поїде до Москви, де перебуває її дитина.

А.Кочнєва розповіла, що наразі зупинилась у знайомих у Сирії, в чому їй допомагають друзі.

Відповідаючи на запитання про те, чи не боїться вона після того, що сталося, залишатися в Сирії, українка відповіла: "Я вважаю, що мене розстріляли 10-го числа (10 березня А.Кочнєва втекла з полону - ІФ), і водій не зупинився. Давайте вважати, що я загинула. Відтоді всі дні, що я живу, потрібно використовувати за повною програмою. Мені не страшно".

Розповідаючи про свої плани на майбутнє, А.Кочнєва сказала, що хоче написати книжку про свою історію, відвідати Київ і Москву, а також дати прес-конференції. "І продовжуватиму ту роботу, яку я проводила. Треба привертати увагу людей (до ситуації в Сирії - ІФ)", - сказала вона.

Журналістка обурена подіями, які відбуваються в Сирії: "Ця демократія видається відрізанням живим людям голів бензопилою, але це замовчується. Ніхто не знає, що тут відбувається".

А.Кочнєва позитивно оцінила роботу українських дипломатів, які всіляко намагаються їй допомогти. "Дипломати допомагали, вони молодці, але проблема в тому, що друга сторона вимог не виконувала", - зазначила вона.

Як повідомлялося, громадянку України А.Кочнєву викрали в Сирії в жовтні 2012 року бойовики з так званої Вільної сирійської армії. Викрадачі журналістки погрожували вбити її в разі невиплати їм викупу сумою $50 млн. Уже на початку 2013 року повстанці повідомили родичам викраденої, що готові знизити суму викупу до $300 тис.

11 березня родич А.Кочнєвої повідомив, що вона втекла й уже перебуває в Дамаску. Цю інформацію підтвердили в МЗС України.

Наразі А.Кочнєву передали посольству України в Дамаску, яке займається її документами для повернення в Україну.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Обмеження електроенергії 19 травня поки що не плануються - Міненерго

У Черкаській області вночі збито два ударні безпілотники, без постраждалих і руйнувань - ОВА

Окупанти обстріляли село на Харківщині, двоє мирних жителів загинули, п'ятеро поранені

Армія РФ прагне захопити Вовчанськ для створення плацдарму з підготовки другого етапу наступу в Харківській області - ISW

Сили ППО за ніч знищили 24 дрони-камікадзе в південних регіонах, 20 із них - в Одеській області

За добу на Харківщині одна загибла та 11 постраждалих унаслідок ворожих обстрілів - Синєгубов

Російська армія найближчим часом має намір тиснути по всій лінії фронту - ISW

У Середземному морі на бойовому чергуванні чотири кораблі РФ, один із них ракетоносій "Калібрів"

Усі дрони-камікадзе, які атакували вночі Київську область, збито, немає ні пошкоджень, ні постраждалих - ОВА

Окупанти продовжують обстрілювати прикордоння Сумщини - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА