17:34 10.01.2013

Родичі захопленої в Сирії журналістки Анхар Кочнєвої не знають про її долю

2 хв читати

Родичі захопленої в Сирії журналістки Анхар Кочнєвої не отримували жодної інформації про її долю з початку 2013 року.

"Після нового року жодних звісток про неї не було", - повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" племінник А.Кочнєвої Дмитро.

За його словами, також "згасає активність МЗС" у роботі зі звільнення А.Кочнєвої. "Після нового року мені з МЗС навіть не телефонували", - сказав він.

Також племінник журналістки зазначив, що мати дівчини повністю припинила будь-які контакти з журналістами: їй це дуже важко переносити.

Як повідомлялося, українську журналістку А.Кочневу викрали в Сирії в жовтні 2012 року бойовики так званої Вільної сирійської армії. Викрадачі журналістки погрожували розправитися з нею 16 грудня, якщо не будуть виконані їхні вимоги про викуп у розмірі $50 млн.

Водночас 17 грудня 2012 року в інтерв'ю ТСН сирійські повстанці заявили, що українська влада нічого не робить для звільнення журналістки Анхар Кочнєвої. "Коли ми проводили переговори з українським урядом і посольством України, то вони не виконували обіцянок, і нічого не робили, щоб звільнити Анхар. У такій ситуації ми вирішили вбити дівчину", - розповів командир угрупування, що викрала українську журналістку в інтерв'ю телеканалу "1+1".

Повстанці також повідомили, що А.Кочнєву мали стратити 16 грудня, однак було ухвалено рішення "дати їй другий шанс" і дату страти перенесли.

У Міністерстві закордонних справ України, у свою чергу, заявили, що з моменту викрадення в Сирії А.Кочнєвої на вживали і вживатимуть всіх необхідних заходів для її звільнення.

Також низка країн, серед яких Росія, США і Франція, а також міжнародні правозахисні організації, закликали сирійську опозицію звільнити викрадену журналістку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Херсонщині четверо постраждалих після ворожих обстрілів - ОВА

Кількість загиблих у Малоданилівській громаді зросла до п'яти осіб

Найближчими днями в Україні тепло, вдень до 21-26°

Генштаб ЗСУ: на Харківському напрямку противник активних дій не проводив

Генштаб ЗСУ: За добу відбулося 110 бойових зіткнень, втрати ворога сягнули близько 1210 осіб, знищено морський тральщик "Ковровець"

Обмеження електроенергії 19 травня поки що не плануються - Міненерго

У Черкаській області вночі збито два ударні безпілотники, без постраждалих і руйнувань - ОВА

Окупанти обстріляли село на Харківщині, двоє мирних жителів загинули, п'ятеро поранені

Армія РФ прагне захопити Вовчанськ для створення плацдарму з підготовки другого етапу наступу в Харківській області - ISW

Сили ППО за ніч знищили 24 дрони-камікадзе в південних регіонах, 20 із них - в Одеській області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА