16:53 01.02.2013

МЗС України сподівається на міжнародну підтримку у звільненні Кочнєвої із сирійського полону

2 хв читати

У Міністерстві закордонних справ України сподіваються на міжнародну підтримку в питанні звільнення журналістки Анхар Кочнєвої, яку викрали сирійські повстанці.

"Сьогодні ми працюємо не лише безпосередньо з тими, хто себе ідентифікує як відповідальні за викрадення, а і з серйозними міжнародними організаціями. Нам пообіцяли певну підтримку, й ми розраховуємо, що цю підтримку буде надано", - сказав заступник міністра закордонних справ України Віктор Майко під час гарячої лінії Кабміну в п'ятницю, відповідаючи на запитання матері викраденої журналістки.

За його словами, триває робота на всіх рівнях, не лише дипломатичних відомств, а й спецслужб, і не тільки України.

У свою чергу мати А.Кочнєвої попросила, щоб ця справа не забулася. "Мені треба, щоб вона жива залишилася. Адже чотири місяці минули", - сказала вона.

Як повідомлялося, українку А.Кочнєву викрали в Сирії в жовтні 2012 року бойовики з так званої Вільної сирійської армії. Викрадачі журналістки погрожували розправитися з нею, якщо не буде виконано їхні вимоги про викуп у розмірі $50 млн.

У січні повстанці повідомили родичам викраденої, що готові знизити суму викупу до $300 тис.

31 січня міністр закордонних справ України Леонід Кожара повідомив журналістам, що передав формальний запит Києва про сприяння ЄС у звільненні українських заручників у Лівії та журналістки А.Кочнєвої. За його словами, запит було передано під час зустрічі з верховним представником ЄС із питань зовнішньої політики та політики безпеки Кетрін Ештон.

У п'ятницю в газеті "Сегодня" з'явилася інформація від племінника заручниці Дмитра Астафурова про те, що сирійські викрадачі вимагають, щоб посередником у переговорах з Україною був президент Чечні Рамзан Кадиров.

Водночас прес-секретар глави Чечні Альві Карімов заявив газеті: "Я і багато моїх друзів у Росії уважно стежать за подіями, які розгортаються навколо Анхар Кочнєвої, ми переживаємо за її долю. Я стверджую, що інформація про те, що викрадачі висловили бажання бачити Рамзана Ахматовича посередником у переговорах, недостовірна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Херсонщині четверо постраждалих після ворожих обстрілів - ОВА

Кількість загиблих у Малоданилівській громаді зросла до п'яти осіб

Найближчими днями в Україні тепло, вдень до 21-26°

Генштаб ЗСУ: на Харківському напрямку противник активних дій не проводив

Генштаб ЗСУ: За добу відбулося 110 бойових зіткнень, втрати ворога сягнули близько 1210 осіб, знищено морський тральщик "Ковровець"

Обмеження електроенергії 19 травня поки що не плануються - Міненерго

У Черкаській області вночі збито два ударні безпілотники, без постраждалих і руйнувань - ОВА

Окупанти обстріляли село на Харківщині, двоє мирних жителів загинули, п'ятеро поранені

Армія РФ прагне захопити Вовчанськ для створення плацдарму з підготовки другого етапу наступу в Харківській області - ISW

Сили ППО за ніч знищили 24 дрони-камікадзе в південних регіонах, 20 із них - в Одеській області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА