17:20 11.06.2013

Туроператори ініціюють створення страхового фонду для компенсації витрат від соціальних і природних катаклізмів

2 хв читати

Великі туристичні оператори та туркомпанії можуть створити страховий фонд розміром близько 20 млн грн для компенсації непередбачених витрат, що виникають під час настання соціальних та природних катаклізмів у країнах, куди вирушають туристи.

Про це комерційний директор туристичної компанії "Тез Тур" Аркадій Маслов повідомив на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

"Ми не можемо нескінченно за свій рахунок вивозити з Єгипту, Ізраїлю, Туреччини, будь-якої іншої країни туристів. Для цього має бути фонд, і ми як відповідальні великі компанії на цьому рику ініціюємо створення такого фонду. Це добровільне пожертвування туркомпаній, але аж ніяк не громадян України. Такий фонд може бути близько 20 млн грн", - сказав він.

За словами А.Маслова, такий фонд може бути сформовано з добровільних внесків турператорів із кожного туриста, який від'їжджає відпочивати за кордон, і "наповнити деякий бюджет саморегульованої організації, недержавної структури".

"Держава до туризму має дуже опосередкований стосунок, тим паче в інших країнах. Коли були активні дії в Ізраїлі, наші медіа були наповнені інформацією, що наші громадяни можуть евакуюватися, і що МНС відправляв літаки. Але туристів вивозила компанія "Тез Тур" - автобусами брала в Ізраїлі, вивезла до Єгипту, посадила на літаки, привезла в Україну. Нам не лише не дали грамоти чи медалі, а навіть "дякую" не сказали", - сказав він.

Коментуючи ситуацію, що складається на туристичному ринку України у зв'язку з акціями протесту в Туреччині, А.Маслов зазначив, що "жоден працівник компанії і жоден турист не був учасником подій".

"Ніхто з туристів не постраждав. Ми знаємо всіх наших туристів в обличчя, і після повернення ще й анкетуємо. Але серйозні втрати є, вони стосуються насамперед туроператорів й опосередковано авіаперевізників, які недобирають або вимушені знімати частину чартерних програм", - сказав директор "Тез Тур".

Водночас, за словами А.Маслова, на сьогодні "кількість відмов від відпочинку в Туреччині не має масового характеру".

"Туреччина залишається привабливою для українців. У нас вісім офісів у туристичних регіонах Туреччини, ми моніторимо ситуацію, там немає ніякої революції. На узбережжі Егейського та Середземного моря тим паче немає ніякої революції", - сказав він.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У зв'язку з кібератаками на політпартії, у яких Німеччина звинуватила спонсороване ГРУ угруповання, союзники по НАТО виступили з заявою

Глави МЗС України та Чехії обговорили прогрес ініціативи щодо закупівлі артснарядів і посилення військової допомоги

Боррель від імені ЄС у зв'язку з кібератаками спонсорованого РФ угруповання АРТ28: не потерпимо і використаємо весь спектр реагування

СБУ повідомила про підозру двом окупантам, які використовували українців для створення міграційної кризи в ЄС

ТЧХУ: Інформація в соцмережах про збір персональних даних для отримання грошової допомоги та наборів до Великодня - фейк

Кабмін пропонує створити підгрупу з питання конфіскації російських суверенних активів за кордоном - Шмигаль

У Харкові внаслідок ворожих авіаударів загинула жінка, двоє чоловіків постраждали - Синєгубов

Тимчасово непридатні до військової служби проходитимуть повторні огляди - заступниця міністра охорони здоров'я

Ворожим авіаударом зруйновано кілька будинків у Харкові, під завалами люди - мер

Ворожа пропаганда намагається відвернути увагу світової спільноти від злочинів, скоєних ЗС РФ - Офіс генпрокурора

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА