12:09 31.07.2013

Росспоживнагляд має претензiї лише до тих цукерок "Рошен", якi виробляють в Українi

2 хв читати

Росспоживнагляд, що заборонив постачання українських цукерок фiрми "Рошен", не має запитань до якостi кондитерської продукцiї, що випускається пiд тим самим брендом у Липецьку та Клайпедi (Литва), заявив журналiстам голова вiдомства Геннадiй Онищенко.

"Поки що ми до липецької фабрики запитань не маємо. Поки що не маємо запитань i до Клайпеди, адже "Рошен" вiд "Рошена" рiзниться", - наголосив вiн.

При цьому Г.Онищенко зазначив, що у Росспоживнагляду виникли запитання не до безпечностi, а саме до якостi продукцiї "Рошен", що випускається на низцi українських фабрик.

"Йдеться не про безпечнiсть, а про якiсть цiєї продукцiї. Якщо заявляєш, що в цьому шоколадi мiститься стiльки-то бiлка, стiльки-то жиру тощо, то будь добрий, витримай цей параметр. А випадок iз бензопiреном свiдчить найiмовiрнiше про те, що какао-боби, з яких виробляли шоколад, були дуже низької якостi", - наголосив вiн.

Як повiдомлялося, в понедiлок Росспоживнагляд ввiв заборону на постачання до РФ кондитерської продукцiї з українських фабрик корпорацiї Roshen у зв'язку з невiдповiдною якiстю.

Голова Росспоживнагляду Геннадiй Онищенко повiдомив "Iнтерфаксу" у вiвторок, що новi дослiдження продукцiї Roshen не зняли колишнiх претензiй, а лише їх посилили. При цьому, за його словами, також буде дослiджено можливiсть ввезення на територiю Росiї продукцiї з литовської та угорської фабрик Roshen.

Корпорацiя Roshen, один iз найбiльших в Українi виробникiв кондитерських виробiв, має Київську, Марiупольську (Донецька обл.), Кременчуцьку (Полтавська обл.) i двi Вiнницькi кондитерськi фабрики, масломолочний комбiнат "Бершадьмолоко", Лiтинський племзавод (обидва - Вiнницька обл.), а також Липецьку фабрику "Рошен" (РФ), Клайпедську кондитерську фабрику (Литва) i фабрику Bonbonetti Choco (Угорщина).

Корпорацiя виробляє до 200 видiв кондитерських виробiв: шоколаднi та желейнi цукерки, карамель, шоколад, печиво, вафлi, бiсквiтнi рулети й торти. Загальний обсяг виробництва продукцiї сягає 410 тис. тонн на рiк.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА