19:50 06.08.2013

Ввезення лiкiв компанiї "Heel" неможливе, доки не буде усунуто порушення на виробництвi - Держлiкслужба

2 хв читати

Ввезення в Україну препаратiв нiмецької компанiї "Heel" неможливе доти, доки не буде усунуто порушення на виробництвi, виявленi iнспекторами Державної службою України з лiкарських засобiв, заявляють у вiдомствi.

"Iнспектори Держлiкслужби здiйснили виїзд на виробництво, i пiд час iнспектування виробництва виявили критичнi порушення у виробництвi. Зупинено сертифiкат вiдповiдностi в умовах належної виробничої практики. Тобто ввезення нової продукцiї компанiї "Heel" на сьогоднi неможливе, доки компанiя не усуне всiх тих порушень, якi виявили iнспектори", - повiдомила перший заступник голови Держлiкслужби Iнна Демченко.

За її словами, частина продукцiї компанiї "Heel", що перебуває в оборотi, визнана неякiсною, i низка препаратiв перебуває на державному контролi якостi.

I.Демченко також припустила, що впродовж мiсяця порушення може бути усунено, i постачання препаратiв "Heel" вiдновлено.

Як повiдомлялося, наприкiнцi травня Держлiкслужба зупинила дiяльнiсть ТОВ "Торговий Дiм "Каскад-Медiкал", ексклюзивного представника фармкомпанiї Heel (Нiмеччина), у зв'язку з пiдозрами у фальсифiкацiї лiкiв. Пiдставою для такого рiшення стало виявлення на територiї ТОВ "Торговий Дiм" Каскад-Медiкал "нерозфасованих i незареєстрованих лiкарських засобiв iз маркуванням нiмецькою та українською мовами. При цьому на упаковках не зазначено номерiв серiй i термiнiв придатностi, вiдсутнi iнструкцiї, а на територiї цього пiдприємства стояло обладнання для пакування та нанесення маркування на лiкарськi засоби.

Один iз виявлених препаратiв - лiкарський засiб "Траумель С", входить до ТОП-20 за обсягами реалiзацiї в Українi в 2012 роцi.

Кiлькiсть препаратiв, виявлених пiд час перевiрки, становить 3,9 млн упаковок вартiстю близько 300 млн грн.

Фармацевтична компанiя "Бiологише Хайльмiттель Хеель ГмбХ" (Biologische Heilmittel Heel GmbH) - найбiльший в свiтi виробник комплексних бiологiчних препаратiв. Заснована в 1936 роцi як компанiя для виробництва гомеопатичних лiкiв, отримала назву Нееl.

ТОВ "Каскад-Медiкал" - ексклюзивний представник Heel в Українi.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА