10:21 30.10.2014

У центрі Києва накрили сходку "злодіїв у законі", які планували узяти під контроль пасажирські перевезення в Україні та незаконний видобуток бурштину

2 хв читати
У центрі Києва накрили сходку "злодіїв у законі", які планували узяти під контроль пасажирські перевезення в Україні та незаконний видобуток бурштину

Оперативники ГУБОЗ України припинили "злодійську сходку" в ресторані одного з готелів у центрі Києва, організовану кількома представниками клану Мераба Джангвеладзе. Вирішується питання про видворення затриманих за межі території України.

Як повідомляє сайт МВС України з посиланням на міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, серед них - 38-річний уродженець Кутаїсі, "злодій у законі" на прізвисько "Ватія", 33-річний "злодій у законі" на прізвисько "Лавасоглі Батумський", якого за останні 1,5 року міліція затримувала на території України чотири рази, а також представник "Сухумського" клану, 43-річний "злодій у законі" на прізвисько "Гуга".

Затримані, намагаючись використовувати нестабільну ситуацію в Україні, планували здійснити перерозподіл сфер впливу. Зокрема, в планах учасників "сходки" було питання узяття під контроль поставок енергетичного вугілля, а також пасажирських перевезень в Україні та незаконного видобутку бурштину.

"Злодії в законі" планували використовувати в своїх кримінальних інтересах ті конфлікти, які могли виникнути після парламентських виборів. Для цього планувалося використати контрольовані групи бойовиків на тій чи іншій території.

Наразі вирішується питання щодо добровільного видворення з подальшою забороною в'їзду на територію України для "злодія в законі" на прізвисько "Ватія". Затримані "Гуга" і "Лавасоглі Батумський" перебуватимуть в приймальнику-розподільнику Державної міграційної служби України. Надалі планується їх примусове видворення за межі території України.

"Оперативники ГУБОЗ зазначають, що останнім часом спостерігається явна зацікавленість впливового клану "злодіїв у законі" Мераба Джангвеладзе в Україні, оскільки представники цього кримінального співтовариства систематично прибувають до країни", - наголошується в повідомленні.

Глава МВС у світлі цих подій наголосив: "В Україні буде набагато легше дихати, коли ми видворимо всіх іноземних "джентльменів удачі". Вони намагаються скористатися складною ситуацією іноземної агресії і взяти під свій кримінальний контроль український бізнес. Але ми системно встановлюємо, затримуємо і депортуємо представників кримінальних кланів".

Він запевнив, що правоохоронці "не мають наміру знижувати темпи", а влади "злодіїв в законі" в Україні не буде.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА