10:43 20.03.2015

Демчишин розраховує на мирне вирішення конфлікту навколо ситуації зі зміною голови "Укртранснафти"

2 хв читати
Демчишин розраховує на мирне вирішення конфлікту навколо ситуації зі зміною голови "Укртранснафти"

Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин розраховує на мирне розв’язання ситуації навколо зміни голови правління АТ "Укртранснафта".

"Була нормальна розмова. Ми не хочемо якихось силових заходів", - сказав він журналістам за підсумками переговорів в офісі "Укртранснафти" в Києві в четвер увечері.

В.Демчишин зазначив, що тимчасове відсторонення Олександра Лазорка від виконання обов'язків було проведено юридично правильно.

"Думаю, що після проведення всіх заходів із перевірки тих документів, які ми надали, ми побачимо новий день", - сказав міністр.

Він висловив сподівання, що нещодавно призначений новий керівник "Укртранснафти" Юрій Мірошник у п'ятницю прийде в офіс компанії й почне виконувати свої обов'язки.

Міністр також пояснив, що зміна керівника "Укртранснафти" пов'язана з тим, що за перебування О.Лазорка на посаді голови компанії буде складно провести всебічну та об'єктивну перевірку її фінансової і господарської діяльності.

В.Демчишин також повідомив, що у вечірніх переговорах в офісі "Уктрнаснафти" також взяв участь голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації Ігор Коломойський.

"Він сьогодні нам заявив, що несе моральну відповідальність за компанію "Укртртанснафта", тому він не міг не прийти на цю зустріч, не міг не підтримати О.Лазорка", - сказав міністр.

Як повідомлялося, наглядова рада "Уктранснафти" в четвер ухвалила рішення тимчасово відсторонити О.Лазорка від виконання обов'язків голови правління компанії. Вдень у четвер голова наглядової ради "Укртранснафти" приніс О.Лазорку копію цього протоколу, при цьому люди, які його супроводжували, вибили скло в дверях при вході в кабінет голови правління.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський обговорив "Формулу миру" із президентом Аргентини

Троє загиблих і п'ятеро поранених у результаті обстрілу окупантами села у Волноваському районі Донецької області касетними боєприпасами в день Саміту миру

Україна починає шлях до миру з позиції сили - президент Фінляндії

Президент Гани: Українська формула миру є ключовою рамкою для досягнення тривалого миру

Глава МЗС Саудівської Аравії: Серйозні переговори на шляху до миру потребуватимуть важких компромісів

Територіальні поступки України не принесуть мир - Каллас

Будь-який майбутній діалог із РФ має базуватися на міжнародному праві та статуті ООН, і саме Україна має вирішити, коли він стане можливим, - голова Європарламенту

Дуда: Україна має повне право захищати свій суверенітет у будь-який спосіб, який співвідноситься з міжнародним правом

Напад на Україну був незаконним, але одностороннє використання російських активів також незаконне - президент Кенії

Позиція Катару спирається на принципи ООН і недоторканність кордонів у вирішенні "українсько-російського конфлікту"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА