11:26 03.08.2015

Близько півтисячі працівників "Укртатнафти" пікетують будівлю "Укртранснафти" в Кременчуці

3 хв читати
Близько півтисячі працівників "Укртатнафти" пікетують будівлю "Укртранснафти" в Кременчуці

Близько 500 працівників "Укртатнафти" пікетують будівлю філії "Укртранснафти" - "Придніпровські магістральні нафтопроводи" (УПДМН) в Кременчуці (Полтавська обл.), вимагаючи відставки виконавчого директора НАК "Нафтогаз України" Андрія Пасішника, керівника "Укртранснафти" Романа Сидорака і керівника Кременчуцької філії "Укртранснафти" Віталія Величка.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", фотографії цих керівників підприємств люди наклеїли на сміттєвих баках, а також тримають транспаранти "Не дамо знищити українську нафтопереробку", "Вимагаємо покарати винних".

"Ми не хочемо, щоб гралися процесом нафтопереробки з політичних мотивів. Впродовж 48 годин, якщо Пасішник, Сидорак і Величко не підуть у відставку, то акція буде безстроковою. Біля керма галузі сьогодні не професіонали, а ми від них залежимо. Хочуть - дадуть нам нафту, хочуть - не дадуть. Ми стратегічне підприємство. Так не можна", - заявив журналістам один з учасників мітингу.

Мітингувальники взяли із собою намети, здійснюється підвезення продуктів для пікетувальників УПДМН.

Як повідомлялося, в суботу, 1 серпня, близько 100 осіб, одягнених у форму працівників Кременчуцького НПЗ, пікетували будівлю "Укртранснафти" в Кременчуці, вимагаючи відновити подачу української нафти, що видобувається підприємствами компанії "Укрнафта", на "Укртатнафта". У свою чергу спікер УМВС України в Полтавській області Юрій Сулаєв повідомив, що мітинг триває, правопорушення не зафіксовані, міліція працює в посиленому режимі.

Раніше в суботу виконавчий директор НАК "Нафтогаз України" Андрій Пасішник написав на сторінці у Фейсбук, що отримав від охорони ЛПДС "Кременчук" "Укртранснафти" повідомлення про штурм станції 20 невідомими чоловіками, про що також були повідомлені правоохоронні органи.

Голова філії "Придніпровські магістральні нафтопроводи" Віталій Величко повідомив журналістам, що в п'ятницю близько 11.00 на диспетчерський пункт "Укртранснафти" надійшла інформація про те, що в Гадяцькому районі на 142 км сталася аварійна ситуація, потрібний ремонт у зв'язку зі зношеністю ділянки труби. "Ця нитка вимагає капремонту. Ми запропонували, щоб нафта на НПЗ йшла по іншій нитці. Але там водний розчин. Ми запропонували "Укртатнафті" скинути воду на очисні споруди і пустити по тій гілці. Але НПЗ не погодився", - сказав він.

Аварію усуватимуть 4 серпня, коли будуть відповідні матеріали. На роботи піде не більше 48 годин. Також він повідомив, що до вищезгаданої ділянки труби цієї ночі кілька разів приїжджали невідомі, зокрема, що представилися співробітниками СБУ, але що не пред'явили посвідчення. "Я вважаю, що це провокація з боку НПЗ, яка не хоче віддавати технологічну нафту", - зазначив В. Величко.

31 липня стало відомо, що Кабінет Міністрів України дав доручення Міністерству енергетики та вугільної промисловості і НАК "Нафтогаз Україна", згідно з яким вони повинні забезпечити використання технологічної нафти ВАТ "Укртранснафта", яка зберігається на потужностях ПАТ "Укртатнафта", для виробництва нафтопродуктів в установленому порядку для потреб ЗСУ, Нацгвардії України і Держприкордонслужби.

У прес-службі Кабміну зазначили, що таке доручення було дане на виконання рішень РНБО від 4 листопада 2014 і 6 травня 2015 року, що набули чинності указами президента України Петра Порошенка №876/2014 і 298/2015.

2 серпня на брифінгу в.о. гендиректора "Укртранснафти" Роман Сидорак заявив, що вважає пікет біля будівлі ВАТ "Укртранснафти" в Кременчуці (Полтавська обл.) і запланований на понеділок мітинг біля столичного офісу компанії проплаченими акціями, які спрямовані проти діяльності нового керівництва підприємства. "Мета цих мітингів - збити зі шляху нове керівництво, яке має намір деприватизувати держпідприємство", - сказав він і додав, що в понеділок очікується велика кількість мітингувальників уже під стінами київського офісу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США, як і раніше, проти застосування Києвом американської зброї для ударів по території РФ - Білий дім

Мінреінтеграції у 80-ті роковини депортації кримських татар із Криму: Росія є наслідувачем цих злочинних практик

В одному з районів Полтавської області в результаті атаки дронів пошкоджено енергетичну інфраструктуру

На Харківщині з-під обстрілів евакуйовано понад 9 тис. 900 осіб - Синєгубов

На Харківщині за добу три мирні жителі загинули, 33 постраждали через ворожі обстріли

Уночі російські БПЛА атакували два об'єкти енергетичної інфраструктури

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів п'ятеро людей дістали поранення, є влучання в житлові квартали та сільгосппідприємства

Окупанти за добу завдали понад 450 ударів по Запорізькій області, використовували артилерію і БПЛА

Сили оборони за добу ліквідували понад 1200 окупантів, 36 артсистем і один літак противника

Війська РФ хочуть наблизитися до Харкова в межах досяжності ствольної артилерії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА