13:45 17.10.2015

Українських представників запросили 19 листопада на координаційне засідання в Євроюсті у справі екс-міністра Злочевського - генпрокурор

2 хв читати
Українських представників запросили 19 листопада на координаційне засідання в Євроюсті у справі екс-міністра Злочевського - генпрокурор

Генеральний прокурор України Віктор Шокін наголошує, що рішення про розблокування рахунків екс-міністра екології та природних ресурсів України Миколи Злочевського ухвалив суд Великої Британії, а 19 листопада в Євроюсті у справі М.Злочевського відбудеться координаційне засідання.

"Рішення про розблокування рахунків ухвалив суд Великої Британії. Тобто там провели своє розслідування і дійшли висновку, що у них немає підстав для арешту рахунків", - сказав генпрокурор в інтерв'ю газеті "Факти та коментарі", опублікованому на сайті видання в суботу, відповідаючи на запитання про ситуацію зі справою та рахунками М.Злочевського.

В.Шокін наголосив: "У зв'язку зі наявною ситуацією ми ініціювали створення спільної слідчої групи, і британці погодилися. Але нещодавно ми отримали від них запрошення взяти участь 19 листопада в координаційному засіданні Євроюсту у справі Злочевського в Гаазі. Там будуть також представники Кіпру, Естонії та Латвії".

Відповідаючи на запитання про те, чи буде прокуратура пред'являти якісь обґрунтування, щоб Євросоюз продовжив санкції щодо українських екс-чиновників наступного року, генпрокурор зауважив: "Думаю, що Європа цього робити (продовжувати санкції - ІФ) не буде. Як правило, вони вводять санкції щонайбільше на два роки".

Водночас він висловив сподівання, що шляхом заочного засудження деяких колишніх українських високопосадовців вдасться продовжити арешт їхніх активів за кордоном.

М.Злочевський був міністром екології та природних ресурсів України з червня 2010 р. до квітня 2012 р., має активи в українському нафтогазовому секторі.

У 2014 році Велика Британія заарештувала активи та розслідувала кримінальну справу стосовно екс-міністра. Однак у січні поточного року Центральний кримінальний суд Англії та Уельсу розблокував рахунки компанії Brociti Investments Ltd М.Злочевського на $23 млн. Велика Британія закрила кримінальне провадження стосовно його активів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА