11:25 30.08.2016

Генпрокуратура завершила військову експертизу подій поблизу Іловайська на Донбасі

2 хв читати
Генпрокуратура завершила військову експертизу подій поблизу Іловайська на Донбасі

Генеральна прокуратура України завершила військову експертизу трагедії поблизу Іловайська в серпні 2014 р. і готуватиме справу до передачі до суду, заявив перший заступник генпрокурора Дмитро Сторожук.

Як інформує прес-служба відомства, Д.Сторожук у понеділок зустрівся з родичами загиблих поблизу Іловайська військовослужбовців.

Основною темою розмови були результати розслідування обставин та причин Іловайської трагедії. Зокрема, Д.Сторожук зазначив, що "наразі завершена унікальна судова комісійна військова експертиза, яка тривала майже рік і до якої залучено 31 провідного експерта та фахівців, зокрема з Міністерства оборони України, Антитерористичного центру при Службі безпеки України, Національної гвардії України, Державної прикордонної служби України".

"Наявність експертизи дозволяє готувати кримінальне провадження для направлення справи до суду", - повідомив Д. Сторожук.

Як повідомлялося, наприкінці серпня 2014 р. поблизу Іловайська (Донецька обл.) противник оточив добровольчі батальйони, підрозділи МВС і ЗСУ, що призвело до значних втрат в особовому складі, а також захоплення в полон українських силовиків. Верховна Рада створила тимчасову слідчу комісію (ТСК) з розслідування обставин події.

Згідно з попереднім звітом ТСК, оприлюдненим 20 жовтня 2014 р., до трагедії поблизу Іловайська призвели помилкові кадрові призначення в силовому блоці, неадекватні дії міністра оборони Валерія Гелетея та начальника Генштабу Віктора Муженка напередодні, а також те, що президент не ініціював введення воєнного стану.

У тексті попереднього звіту ТСК зазначено, що "в основі причин, які призвели до Іловайської трагедії, лежать фундаментальні проблеми в організації оборони країни".

Заступник генпрокурора - головний військовий прокурор України Анатолій Матіос з посиланням на результати комплексної експертизи повідомив, що внаслідок подій поблизу Іловайська Донецької області в серпні 2014 року 366 українських військовослужбовців і правоохоронців загинули, 429 дістали поранень. Ще близько 180 осіб вважаються зниклими безвісти.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА