12:13 29.09.2016

Навіть дані попереднього слідства з аварії малайзійського "Боїнга" можуть бути вироком для Росії

2 хв читати

Глава Служби безпеки України Василь Грицак вказує на важливість оприлюднених напередодні результатів Міжнародної слідчої комісії з розслідування катастрофи малайзійського "Боїнга" і зазначає, що ці дані можуть бути вироком для російської сторони.

"Вчора були оприлюднені попередні висновки Міжнародної слідчої комісії щодо Боїнгу, збитого російськими агресорами. (...) І тепер всі люди можуть надати оцінку - Росія є агресором чи ні. Навіть дані попереднього слідства можуть бути вироком для російської сторони", - сказав він журналістам у четвер у Києві.

В. Грицак наголосив, що Росія на державному рівні намагалася приховати правду, але світові вже відомі справжні факти про трагедію. "Це говорить про те, що тероризм спочатку ініціюється, а потім приховується на державному рівні, наголошує. І це страшніше ніж сам злочин", - додав він.

У контексті річниці трагедії Бабиного Яру глава СБУ сказав: "Головний висновок - ми маємо зробити все, щоб трагедія XX століття не повторилися в XXI. У минулому столітті був геноцид з боку Гітлера, Сталіна, тоталітарних режимів. Така трагедія, як Бабин Яр, ніколи не повинна повторитися".

Як повідомлялося, "Боїнг-777" авіакомпанії Malaysia Airlines, що прямував за курсом Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), був збитий на сході України 17 липня 2014 року. На його борту перебували 298 осіб, усі вони загинули. З них - 192 підданих Нідерландів (один мав громадянство США), 44 громадянина Малайзії, серед яких 15 членів екіпажу, 27 громадян Австралії, 12 - Індонезії, 10 - Великобританії (один мав і громадянство ПАР), четверо німців і четверо бельгійців, троє філіппінців, один громадянин Канади і один - Нової Зеландії.

З метою розслідування 7 серпня 2014 року була створена міжнародна спільна слідча група (Joint Investigation Team, JIT), до складу якої входять прокурори і представники інших правоохоронних органів України, Нідерландів, Бельгії, Австралії і Малайзії, а також представники Євроюсту.

Міжнародна спільна слідча група 28 вересня 2016 року в Нідерландах представила перші результати кримінального розслідування причин катастрофи рейсу МН-17 на Донбасі.

"Група JIT дійшла висновку, що авіалайнер рейсаМН17 був збитий ракетою серії 9M38, запущеної з самохідної вогневої установки BUK-TELAR з сільськогосподарського поля поблизу селища Первомайське. Цей район на той момент перебував під контролем проросійських сепаратистів. Далі з розслідування випливає, що самохідну вогневу установку BUK-TELAR доправили в Україну з Російської Федерації і, після того, як її бул

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Харкові 27 травня - День жалоби за загиблими в результаті удару по будівельному гіпермаркету

У Києві в понеділок, 27 травня, лімітів е/е вистачить у середньому на 81% потреб

Найгарячішим напрямком є покровський в Донецькій області

Міноборони Швеції підтримує право України захищатися шляхом нанесення ударів по військових цілях на території РФ

Генштаб ЗС України: Різко зросла активність РФ на куп'янському напрямку, на покровському - не спадає

У всіх регіонах України в понеділок діятимуть графіки відключень світла з 06:00 до 24:00

Унаслідок ворожих обстрілів Харківщини одна людина загинула, ще четверо постраждали

Міноборони Данії та ще восьми європейських країн пропонують ЄС розширити співпрацю з ВПК України

Окупанти протягом дня десять разів обстріляли Нікопольський район, є постраждала

Ізраїль зазнав ракетного обстрілу із Сектора Гази

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА