15:22 27.10.2016

Частка вітчизняних коньячних спиртів у коньяках України з 2017 р. має становити не менше ніж 15%

2 хв читати
Частка вітчизняних коньячних спиртів у коньяках України з 2017 р. має становити не менше ніж 15%

Виробники коньяків і Міністерство аграрної політики та продовольства домовилися про квотування мінімального вмісту коньячних спиртів українського виробництва під час виробництва коньяків на рівні 15% із 2017 року.

Згідно з прес-релізом корпорації "Укрвинпром" у четвер, такі заходи сприятимуть просуванню та зміцненню бренду "Коньяк України".

Згідно з рішенням робочої групи з розроблення Основних правил виробництва коньяків України, щороку планується збільшення відсотка українського коньячного спирту.

"Наш пріоритет - розвиток виноградарства, оскільки ця галузь з високим вмістом ручної праці сприятиме створенню робочих місць, в першу чергу в економічно-депресивних регіонах", - наведено в повідомленні слова першого заступника міністра агрополітики Максима Мартинюка.

За його словами, відповідна пропозиція щодо складу українських коньяків дасть змогу не дестабілізувати бізнес виробників, закладе основи для розвитку виноградарства. Паралельно буде передбачено захисні механізми для недопущення дискримінації гравців ринку з боку компаній, які вже мають власні потужності з викурювання спиртів.

Нині в Україні дефіцит власних виноматериалів, зокрема, для виробництва коньячних спиртів не вистачає кілька мільйонів дал.

На думку генерального директора корпорації "Укрвинпром" Володимира Кучеренка, проблему дефіциту вітчизняних коньячних спиртів буде розв'язано.

Одеський коньячний завод, Ужгородський коньячний завод і ДМК "Таврія" на нараді гарантували іншим учасникам ринку забезпечити продаж вітчизняних коньячних спиртів", - наведено його слова в повідомленні.

За словами В.Кучеренка, згідно з регламентом Ради ЄС, якщо в назві продукції є географічне зазначення, то не менше ніж 85% винограду, що використовується для її виробництва, має походити виключно з цієї географічної зони. Тому такий крок дасть можливість зберегти за українськими виробниками географічні зазначення після закінчення перехідного періоду для відмови від європейських назв.

На переконання міністра аграрної політики та продовольства Тараса Кутового, такі заходи приведуть до підтримки національного товаровиробника.

"Від цього виграють у першу чергу ті господарники, які мають свої виноградники. Український виробник повинен відчувати себе захищеним вдома. Наше завдання – створити всі умови для його комфортної роботи, його ж завдання – створювати якісний продукт із доданою вартістю, який не соромно буде продавати вдома і просувати на закордонні ринки", - пояснив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА