17:55 20.04.2017

ВАСУ відмовив у розгляді по суті позову екс-генпрокурора Шокіна до ВР та президента

1 хв читати
ВАСУ відмовив у розгляді по суті позову екс-генпрокурора Шокіна до ВР та президента

Вищий адміністративний суд України (ВАСУ) відмовив представникам колишнього генерального прокурора Віктора Шокіна в задоволенні клопотання про відновлення термінів подання позову та залишив позов В.Шокіна до Верховної Ради та президента без руху, передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна".

"У задоволенні клопотання позивача про відновлення терміну звернення до суду відмовити. Адміністративний позов Шокіна... залишити без розгляду", - озвучив головуючий суддя Валентин Мороз рішення суду.

Як повідомлялося, 29 березня 2016 року Верховна Рада надала згоду на звільнення президентом України Петром Порошенком генпрокурора В.Шокіна. 3 квітня П.Порошенко підписав указ про звільнення його з посади. У травні генпрокурором України було призначено Юрія Луценка.

У березні поточного року В. Шокін подав позов до ВАСУ про визнання незаконними та скасування рішень про його звільнення, а також про відновлення на адміністративній посаді. У справі зазначено, що позивач - Шокін, відповідачі - президент України П.Порошенко, Верховна Рада (представник відповідача - Микола Олефіренко).

У прес-службі ВАСУ агентству "Інтерфакс-Україна" пояснили, що Шокін просить визнати незаконними та скасувати постанову Верховної Ради про надання згоди на його звільнення, а також відповідні укази президента. Крім того, екс-генпрокурор просить відновити його "на адміністративній посаді".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА