13:16 26.05.2017

Міненерговугілля повідомляє про початок будівництва 4-го гідроагрегату Дністровської ГАЕС

2 хв читати
Міненерговугілля повідомляє про початок будівництва 4-го гідроагрегату Дністровської ГАЕС

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України повідомляє про початок будівництва 4-го гідроагрегату Дністровської гідроакумулювальної електростанції (ГАЕС).

"Сьогодні розпочато будівництво другої черги Дністровської ГАЕС у складі 4-го гідроагрегату", - повідомляється на Facebook-сторінці відомства.

Як повідомлялося, на початку травня "Укргідроенерго" оголосило про намір укласти контракт вартістю 2 млрд 480,956 млн грн (з ПДВ) з консорціумом НУО "Укргідроенергобуд" (Київ) на будівництво гідроагрегату №4 Дністровської ГАЕС.

Раніше "Укргідроенерго" підписало контракти з ВАТ "Турбоатом" та ДП "Електроважмаш" на загальну суму 1,6 млрд грн під виготовлення, поставку та монтаж обладнання для будівництва гідроагрегату №4 ДГАЕС. Контракт з "Турбоатомом" на 0,997 млрд грн передбачає поставку насос-турбіни, а з "Електроважмашем" на 0,571 млрд грн – гідрогенератор-двигун. Реалізація контрактів запланована на 2017-2020 рр.

Програма розвитку гідроенергетики до 2026 року, затверджена розпорядженням Кабінету Міністрів №552-р від 13 липня 2016 року, передбачає початок будівництва четвертого гідроагрегату в 2017 році, завершення – в 2020-м.

Потужність агрегату становитиме 324 МВт у генераторному і 421 МВт у насосному режимі (заплановано використовувати вже побудовані водосховища і споруди).

Дністровська ГАЕС має складатися з семи гідроагрегатів загальною потужністю 2268 МВт (324х7) у генераторному режимі і 2947 МВт (421х7) у насосному, є одним з найтриваліших і наймасштабніших будівництв сучасної України.

Реалізація першої черги будівництва Дністровської ГАЕС почалася в 1989 році, запуск першого агрегату відбувся в 2009 році, другого – в 2013 році, третього – в 2015 році.

"Укргідроенерго" експлуатує всі великі гідроелектростанції, розташовані на українських ділянках Дніпра та Дністра. Сумарна встановлена електрична потужність гідроелектростанцій генкомпанії становить 5411 МВт. Держава в особі Міністерства енергетики та вугільної промисловості є власницею 100% акцій компанії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстрілюють Херсон із лівого берега

Україні потрібно більше снарядів і ППО - Умєров у розмові з главою Пентагону

У Білому домі вважають за необхідне розгляд питання про допомогу Ізраїлю та Україні в Палаті представників цього тижня

Стефанчук: Україна розраховує, що завдяки мандату комісара Ради Європи будуть захищені права українців, які постраждали внаслідок російської агресії

РНБО розгляне загрози безпеці у зв'язку з роботою онлайн-казино - Зеленський

Україна запросить скликання засідання Ради "Україна - НАТО" щодо захисту неба та постачання озброєння - Зеленський

Українська авіація завдала ударів по п’яти районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали двох ракетних і 43 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу відбулося 50 бойових зіткнень

ПАРЄ закликала використати заморожені активи РФ для відновлення України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА