12:39 27.03.2018

Законопроект про НБФБ має містити положення про захист доступу до конфіденційної інформації - Шимків

2 хв читати
Законопроект про НБФБ має містити положення про захист доступу до конфіденційної інформації - Шимків

Законопроект про Національне бюро фінансової безпеки (НБФБ) має містити положення про захист доступу до конфіденційної інформації, у разі відсутності його в законопроекті №8157 це положення слід внести, вважає заступник глави Адміністрації президента (АП) Дмитро Шимків.

"Доступ до будь-якої інформації, що стосується банківської таємниці та ведення бізнесу, має бути конфіденційною. І доступ до неї силових структур має бути виключно за рішенням суду. Це моя принципова позиція", - повідомив він на зустрічі з представниками Європейської бізнес асоціації (ЄБА) у Києві у вівторок.

При цьому він уточнив, що якщо відповідне положення відсутнє в цьому законопроекті, його необхідно ухвалити.

"Принаймні, в тій версії, яку я читав, воно (положення про обмеження доступу до конфіденційної інформації - ІФ) є. Правда, були і варіанти, в яких його точно не було", - уточнив він.

За словами Д.Шимківа, гостро також постає питання протоколювання доступу до такої інформації.

"Доступ до інформаційних ресурсів, що перебувають у відомстві інших державних органів, слід протоколювати щоб уникнути зловживань. Але для ефективного розслідування економічних злочинів потрібно працювати, передусім із даними, і бути аналітичною службою", - зазначив заступник глави АП.

Раніше виконавчий директор ЄБА Ганна Дерев'янко заявляла, що положення законопроекту про НБФБ, внесеного до парламенту главою комітету з питань податкової та митної політики Ніною Южаніною надають можливість держслужбовцям збирати на свій розсуд персональні дані та інформацію про фінансові операції будь-якого платника податку. За її словами, представники асоціації звернули на це увагу авторів законопроекту. "За результатами зустрічі з парламентською робочою групою Н.Южаніною ЄБА підготувала коментарі та пропозиції до проекту закону про НБФБ. Передусім, зауваження стосуються захисту прав суб'єктів господарювання щодо збору, узагальнення та подальшого використання їхніх персональних даних. Окремі положення фактично дозволяють державним службовцям НБФБ на свій розсуд без попереднього узгодження проводити збір персональних даних та інформації про фінансові операції будь-якого з платників податків", - сказала Г.Дерев'янко в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА