19:06 31.05.2018

"Кілером" Бабченка виявився колишній ієродиякон УПЦ (МП) Аристарх, нині активіст "Правого сектора"

2 хв читати

Монах-волонтер, активіст "Правого сектора" Олексій Цимбалюк, колишній ієродиякон Української православної церкви (Московського патріархату) та Української православної церкви Київського патріархату Аристарх повідомив, що є тією людиною, якій замовили вбивство російського журналіста Аркадія Бабченка, після чого він звернувся до Служби безпеки України.

"СБУ мене не кинуло, в мене все добре... Після оприлюднення запису отримання мною авансу за вбивство людини, без зміни мого голосу шифруватися сенсу не бачу", - написав О.Цимбалюк на своїй сторінці в соцмережі Facebook у четвер.

При цьому він зазначив, що дав підписку про нерозголошення, тому "ніяких інтерв'ю найближчим часом не буде".

"Прекрасно, що в службі (СБУ - ІФ) працюють талановиті молоді опери, до яких спокійно йдеш з інформацією про замовлення на вбивство. Звертаєшся і не боїшся, що тебе зіллють тим же замовникам за $$$$. Чесно, не знаю, як складеться моя доля далі, трохи на нервах. Але точно знаю, що оперативник, який усю цю справу тягнув на собі, слідчий у справі - люди честі. Люди, які реально пашуть для того, щоб життя в Україні було безпечним", - написав О.Цимбалюк.

Він зазначив, що СБУ вперше "вдарила по зубах на випередження". "Не шукають вбивцю, це завжди непросто, особливо якщо працюють люди, особисто ніяк не пов'язані з жертвою. Вперше ми їх, а не вони нас, і це прекрасно", - резюмував А.Цимбалюк.

А.Цимбалюк брав участь в антитерористичній операції на сході України і, за даними облікового запису у Facebook, наразі проживає в Одесі.

Як повідомлялося, ввечері 29 травня спочатку ЗМІ, а потім і представники влади України повідомили, що російського журналіста А.Бабченка, який з 2017 року працював на телеканалі ATR у Києві, нібито застрелили на сходовій клітці його будинку в столиці України. Наступного дня глава СБУ Василь Грицак заявив, що інформація про "вбивство" А.Бабченка була частиною спецоперації українських правоохоронців, спрямованої на запобігання замаху на журналіста, а сам А.Бабченко вийшов до присутніх на брифінгу представників ЗМІ.

Під час брифінгу В.Грицак повідомив про затримання в Києві в середу організатора "вбивства" А.Бабченка, який запропонував своєму знайомому учаснику АТО $30 тис. і передав йому $15 тис. за безпосереднє виконання злочину, на що той погодився. Загалом організатор цього злочину говорив про усунення 30 осіб в Україні, а скоєне "вбивство" А.Бабченка було пробним.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Нова пошта" відкрила перше відділення в Іспанії

Правоохоронець із Запоріжжя вимагав у військового хабаря за непритягнення до відповідальності за ДТП, у якій той не був винен

Зеленський: Членство в ЄС - мрія, яка скоро стане реальністю для України

Чарльз III повернувся до громадських обов'язків після діагностування раку

Україна планує більше залучати до розмінування жінок - Свириденко

Унаслідок ворожих ударів по Харкову одна людина загинула, дев’ятеро постраждали - Синєгубов

Примусового повернення громадян України будь-якої статі чи віку до країни, яка воює, не буде - Стефанішина

Миколаїв має стати точкою входу інноваційного технологічного виробництва на всеукраїнський ринок - мер міста

Телефонні розмови військовополонених зі своїми рідними виконують важливу функцію з надання об'єктивної інформації росіянам - Шмигаль у відповідь на петицію

У Києві затримали проросійських хакерів, які створили фейкові акаунти керівників українських спецслужб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА