13:27 07.07.2017

Звернення до Конституційного Суду про скасування мораторію на продаж земель сільгосппризначення "зависло" - нардеп Мушак

2 хв читати
Звернення до Конституційного Суду про скасування мораторію на продаж земель сільгосппризначення "зависло" - нардеп Мушак

Звернення до Конституційного Суду про скасування мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення "зависло", повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" під час зернової конференції "Зерно України" ініціатор звернення народний депутат Олексій Мушак.

Він пояснив, що це викликано двома основними факторами: небажанням суддів Конституційного Суду бути публічними персонами і процесом зміни складу суду.

О.Мушак, зокрема, вважає, що судді Конституційного Суду не зацікавлені в прийнятті цього звернення в провадження, оскільки отримають "нескінченний мітинг" під стінами суду, а також привернуть до себе увагу всієї країни.

"Вони не готові до такої публічності" - наголосив нардеп.

За його словами, друга палата КС, що займається цивільними справами, не побачила підстав для відкриття провадження за цим поданням.

"Але це рішення має ухвалити весь склад суддів А вони поки що не приймають такого рішення." - пояснив О.Мушак ситуацію з процедурою.

Він зазначив, що розвитку ситуації можна очікувати лише до жовтня-листопада 2017 року.

Як повідомлялося, група з 55 депутатів народних, ініціатором якої був народний депутат Олексій Мушак (фракція "Блок Петра Порошенка"), в лютому 2017 року направила до Конституційного Суду України звернення щодо скасування мораторію на продаж земель сільгосппризначення.

Місія МВФ, яка працювала в травні 2017 року в Києві, вказувала на необхідність технічного доопрацювання законопроектів і парламентську підтримку пенсійних і земельних реформ, пожвавлення приватизації та посилення антикорупційних зусиль. Однак джерело агентства, наближене до переговорів української та американської сторін під час нещодавнього червневого візиту П.Порошенка до США, сказав: "Президент Петро Порошенко попросив зняти питання про запуск ринку землі з порядку денного, і Крістін Лагард (глава МВФ) погодилася".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укравтодор" просит Киевсовет выделить землю для строительства транспортной развязки к массиву Чайки на Житомирской трассе

Порошенко підписав закон про зміну правил використання земельних масивів та запобігання аграрному рейдерству

Суд повернув у держвласність ділянку лісу в Бориспільському районі Київської області

СБ за підтримки ЄС впроваджує в Україні 5-річну програму управління земельними ресурсами

Гройсман: 387 тис. га земель передано у власність 251 ОТГ

Рада прийняла за основу законопроект про запобігання аграрному рейдерству

Майже половина українців не підтримує земельну та пенсійну реформи, приватизацію держпідприємств

Виділені за "кооперативною схемою" землі вартістю 38,4 млн грн повернені громаді

Кабмін планує до 1 вересня запустити електронні земельні торги через "ProZorro.Продажі"

Понад 7 млн га органічних сільгоспземель в Україні залишаються незадіяними

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА