17:40 01.02.2018

ФГВФО заявляє про рейдерське захоплення земельної ділянки в 113,5 га Родовід Банку в Києві

2 хв читати
ФГВФО заявляє про рейдерське захоплення земельної ділянки в 113,5 га Родовід Банку в Києві

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) заявляє про неодноразове незаконне переоформлення права власності на майно неплатоспроможного Родовід Банку - земельної ділянки площею понад 113,5 га в Оболонському районі Києва.

Як повідомляється на веб-сайті ФГВФО, ця земельна ділянка є одним із найбільш ліквідних активів банку й оцінюється приблизно в 3,7 млрд грн.

Земельну ділянку було визнано речовим доказом у кримінальній справі про розкрадання у банку, і Головне слідче управління СБУ наклало арешт на ділянку. Проте, незважаючи на це, протягом одного місяця ділянку було тричі перепродано з використанням підроблених документів і фіктивних посередників.

Як з'ясувалося під час розслідування, публічні торги з продажу земельної ділянки не проводилися, реєстрації права власності на земельну ділянку немає.

Згідно з поясненням нотаріуса, який начебто оформляв одну з угод, у нього було викрадено електронні цифрові ключі, про що він своєчасно повідомив правоохоронні органи.

У січні поточного року ліквідатор банку подав звернення до Генеральної прокуратури України про незаконне заволодіння майном банку, і 19 січня було отримано постанову Печерського районного суду Києва, на підставі якої Генеральною військовою прокуратурою Генеральної прокуратури України було накладено черговий арешт на зазначену земельну ділянку. Ліквідатор також подав скаргу до комісії з розгляду скарг у сфері державної реєстрації при Мін’юсті.

"На жаль, до сьогоднішнього дня дата розгляду заяви комісією не призначена, що надає можливість шахраям і надалі проводити незаконні дії з майном банку. Як результат - 31 січня 2018 року АТ "Родовід Банк" стало відомо, що незаконно відчужене майно банку 26 січня 2018 року знову змінило власника", - йдеться в повідомленні.

Як відомо, компанія "Баски Плюс - 2004 рік", яку пов'язували з олігархом Дмитром Фірташем, залучила фінансування в Родовід Банку під заставу ділянки на Оболонській набережній площею 113,5 га.

Як повідомлялося, Національний банк України в грудні 2017 року ухвалив рішення про відкликання банківської ліцензії Родовід Банку та його ліквідацію.

Родовід Банк мав ліцензію санаційного банку, був віднесений до категорії неплатоспроможних 25 лютого 2016 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укравтодор" просит Киевсовет выделить землю для строительства транспортной развязки к массиву Чайки на Житомирской трассе

Порошенко підписав закон про зміну правил використання земельних масивів та запобігання аграрному рейдерству

Суд повернув у держвласність ділянку лісу в Бориспільському районі Київської області

СБ за підтримки ЄС впроваджує в Україні 5-річну програму управління земельними ресурсами

Гройсман: 387 тис. га земель передано у власність 251 ОТГ

Рада прийняла за основу законопроект про запобігання аграрному рейдерству

Майже половина українців не підтримує земельну та пенсійну реформи, приватизацію держпідприємств

Виділені за "кооперативною схемою" землі вартістю 38,4 млн грн повернені громаді

Кабмін планує до 1 вересня запустити електронні земельні торги через "ProZorro.Продажі"

Понад 7 млн га органічних сільгоспземель в Україні залишаються незадіяними

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА