10:39 02.03.2018

У Київській області прокуратура затримала "земельних махінаторів" на хабарі понад 1 млн грн

2 хв читати
У Київській області прокуратура затримала "земельних махінаторів" на хабарі понад 1 млн грн

Військова прокуратура Київського гарнізону за участю працівників відділу військової прокуратури Центрального регіону України в середу, 28 лютого, затримала державних службовців під час одержання неправомірної грошової вигоди на Київщині, повідомляють в прес-службі районної прокуратури Центрального регіону України.

"Фігуранти вимагали та отримали від голови правління однієї з місцевих громадських організацій хабар у розмірі 1,3 млн грн за сприяння в передачі в оренду земельних ділянок площею близько 300 га, розташованих в межах Поліського району Київської області", - йдеться в повідомленні.

У прокуратурі зазначили, що вказані земельні ділянки (паї), належать або власникам, які офіційно померли і/або не мають спадкоємців, або особам, місцезнаходження яких поки невідомо.

Затримано в порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою посадовою особою) Кримінального процесуального кодексу України - голова Поліської районної державної адміністрації Київської області та його заступник, а також державний кадастровий реєстратор в Іванківському районі Головного управління Держгеокадастру в Київській області.

"Затримання відбулося спільно з оперативними співробітниками Управління захисту економіки в Київській області. Наразі завершено обшуки, проведені в Поліській районної державної адміністрації та в сільських радах району - Володарському, Рагівському, Шкневському, Зеленополянському. Виконуються також інші першочергові слідчі дії", - підкреслили у відомстві.

Затриманим готують повідомлення про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч.4 ст.368 Кримінального кодексу України (одержання неправомірної вигоди), і клопотання до суду про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укравтодор" просит Киевсовет выделить землю для строительства транспортной развязки к массиву Чайки на Житомирской трассе

Порошенко підписав закон про зміну правил використання земельних масивів та запобігання аграрному рейдерству

Суд повернув у держвласність ділянку лісу в Бориспільському районі Київської області

СБ за підтримки ЄС впроваджує в Україні 5-річну програму управління земельними ресурсами

Гройсман: 387 тис. га земель передано у власність 251 ОТГ

Рада прийняла за основу законопроект про запобігання аграрному рейдерству

Майже половина українців не підтримує земельну та пенсійну реформи, приватизацію держпідприємств

Виділені за "кооперативною схемою" землі вартістю 38,4 млн грн повернені громаді

Кабмін планує до 1 вересня запустити електронні земельні торги через "ProZorro.Продажі"

Понад 7 млн га органічних сільгоспземель в Україні залишаються незадіяними

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА