14:03 28.08.2021

Концепція арт-об'єкта "Серце України" передбачає повну безбар'єрність та інклюзивність - гендиректор "Інтерхіму"

2 хв читати

Концепція національного арт-об'єкта "Серце України", відкритого в географічному центрі України в Черкаській області до 30-річчя незалежності України, передбачає повну безбар'єрність та інклюзивність, розповів генеральний директор фармацевтичної компанії "ТДВ "Інтерхім" (Одеса) Анатолій Редер, яка стала генеральним партнером проекту.

"Цей об'єкт унікальний для України ще й тому, що він безбар'єрний та інклюзивний. У ньому передбачено тактильну карту та навігацію, пандуси, аудіогід і дублювання всіх інформаційних показників шрифтом Брайля. Завдяки цьому "Серце України" зможуть побачити й відчути ті, хто раніше був позбавлений такої можливості", - сказав він агентству "Інтерфакс-Україна".

Редер нагадав, що інсталяцію "Серце України" звели замість старого недобудованого пам'ятного знака, яким раніше було позначено офіційний географічний центр України.

"Тілько-но ми дізналися про цей проект, ми відразу вирішили його підтримати. Цей арт-об'єкт - справжній символ України, прапор, встановлений у самому центрі країни. Ми хотіли, щоб якомога людей відчули місце України на карті Європи", - сказав він.

Арт-об'єкт "Серце України" споруджений повністю на кошти меценатів без залучення державного фінансування. Компанія "Інтерхім" першою приєдналася до будівництва на прохання депутатського корпусу та Черкаської ОДА.

Як повідомлялося, арт-об'єкт "Серце України" звели в Черкаській області біля села Мар'янівка до 30-річчя незалежності України.

Об'єкт складається з 25 пар крил заввишки понад 5 метрів, що уособлюють 24 області та АР Крим. Кожна пара крил прикрашена автентичним орнаментом відповідного регіону.

Згори інсталяція має вигляд величезного компаса, в центрі якого "пульсує серце". Його "биття" можна почути завдяки звуковому оформленню і побачити завдяки підсвічуванню. Відразу біля арт-об'єкта розташувався найбільший у Черкаській області прапор, який майорить над землею на висоті 52 метрів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА